/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F45b5286dd1db93a04655a8ee1bd432f5.jpg)
Секрет, який змінює усе: чому через лавровий лист страва гірчить і як цього уникнути
Головне правило роботи з лавровим листком – додавати його потрібно лише наприкінці варіння або тушкування. Інакше він почне віддавати гіркі ефірні олії, які зіпсують смак страви, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Втім, навіть якщо ви все зробите правильно, то все одно є ризик, що страва буде гірчити. І на це є кільа причин.
- Старий лист
Якщо лаврове листя зберігати надто довго, то воно починає окислюватися та гірчити. Якщо лист має сіруватий або темно-коричневий відтінок – краще не додавйте його у страву.
- Завелика кількість
На каструлю достатньо 1 – 2 листків. Це той випадок, коли краще дати менше, а не переборщити.
- Неправильне поєднання
Деякі продукти надто активно "реагують" на лаврове листя, змушуючи його віддавати ефірні олії. Це стосується томатів, вина та деяких спецій.
І пам'ятайте – після приготування страви лаврове листя потрібно обов'язково вийняти.
Вона ще й смачно готує: рецепт сирних вафлів від гумористки Тетяни Песик.

