/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe366197a58ec68405b9aedb2d257eb0e.jpg)
Результат вразить: щоб пельмені не розвалювались при варінні, треба знати деякі секрети
Замість очікуваного кулінарного шедевру виходить страва з неапетитних шматків тіста та м'яса. На це є кілька причин, пише 24 Канал з посиланням на ElegantWoman.
Чому пельмені розвалюються при варінні
Цьому сприяють різні фактори, серед яких найпоширенішою причиною є неправильне дотримання технології приготування страв.
Крім того, використання неякісних напівфабрикатів також може призвести до незадовільних результатів у приготуванні страв.
Варіть пельмені правильно:
- Щоб пельмені вийшли смачні та красиві, вибирайте об’ємну каструлю та наливайте достатньо води. Ідеальною вважається пропорція, за якої на 1 кілограм пельменів береться 4 літри води.
- Потім потрібно довести воду до кипіння, додати ложку олії та 1/2 столової ложки солі, й вкинути пельмені.
- Лавровий лист та інші спеції додають після того, як ви опустили пельмені у воду.
- Помішувати під час готування пельмені потрібно шумівкою, щоб вони не злиплися і при цьому рівномірно проварювалися.
- Вогонь слід зменшити, коли пельмені спливуть на поверхню, після чого варити їх ще 5 – 10 хвилин.
- Після цього пельмені відразу потрібно витягнути з води шумівкою, щоб тісто не встигло набухнути і розповзтися.
Якщо приготувати пельмені з врахуванням цих порад – вийде ідеальний результат!
А ви знаєте: чому при смаженні котлет виділяється піна.

