Результат вразить: щоб пельмені не розвалювались при варінні, треба знати деякі секрети
Результат вразить: щоб пельмені не розвалювались при варінні, треба знати деякі секрети

Результат вразить: щоб пельмені не розвалювались при варінні, треба знати деякі секрети

Замість очікуваного кулінарного шедевру виходить страва з неапетитних шматків тіста та м'яса. На це є кілька причин, пише 24 Канал з посиланням на ElegantWoman.

Чому пельмені розвалюються при варінні

Цьому сприяють різні фактори, серед яких найпоширенішою причиною є неправильне дотримання технології приготування страв.

Крім того, використання неякісних напівфабрикатів також може призвести до незадовільних результатів у приготуванні страв.

Варіть пельмені правильно:

  1. Щоб пельмені вийшли смачні та красиві, вибирайте об’ємну каструлю та наливайте достатньо води. Ідеальною вважається пропорція, за якої на 1 кілограм пельменів береться 4 літри води.
  2. Потім потрібно довести воду до кипіння, додати ложку олії та 1/2 столової ложки солі, й вкинути пельмені.
  3. Лавровий лист та інші спеції додають після того, як ви опустили пельмені у воду.
  4. Помішувати під час готування пельмені потрібно шумівкою, щоб вони не злиплися і при цьому рівномірно проварювалися.
  5. Вогонь слід зменшити, коли пельмені спливуть на поверхню, після чого варити їх ще 5 – 10 хвилин.
  6. Після цього пельмені відразу потрібно витягнути з води шумівкою, щоб тісто не встигло набухнути і розповзтися.

Якщо приготувати пельмені з врахуванням цих порад – вийде ідеальний результат!

А ви знаєте: чому при смаженні котлет виділяється піна.

Источник материала
loader
loader