/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff78555b2e4afe546c3cdf0e9e9130d26.jpg)
Всього 18 горішків на день: що буде з організмом, якщо їсти кеш'ю щодня
Користь для серця
Дієтологиня Джулія Зумпано в коментарі для Cleveland Clinic розповіла, що кеш’ю багаті на антиоксиданти, які допомагають зменшити окислювальний стрес – одну з причин розвитку атеросклерозу. Це захворювання призводить до утворення холестеринових бляшок у судинах. Однак антиоксиданти можуть цьому запобігти, інформує 24 Канал.
Окрім цього, науковці виявили, що регулярне споживання кеш'ю впродовж 28 днів сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину, а також нормалізує артеріальний тиск.
Підтримка рівня цукру в крові
Дослідження серед людей з діабетом 2 типу показало, що кеш'ю може позитивно впливати на рівень інсуліну. Учасники, які отримували близько 10% своєї добової енергетичної потреби з кеш'ю, мали кращі показники інсуліну порівняно з тими, хто не вживав ці горіхи.
Важливо! Проте Зумпано наголошує: кеш'ю не лікує діабет. Це лише одна зі складових збалансованого раціону, який має бути різноманітним.
Захист суглобів
Завдяки протизапальним властивостям кеш’ю може полегшити симптоми артриту — зменшити запалення та набряк.
Підтримка здорової ваги
Хоча кеш’ю є калорійним продуктом, дослідження свідчать: ті, хто регулярно споживає горіхи, частіше досягають успіхів у схудненні. Високий вміст клітковини та білка сприяє довшому відчуттю ситості й може пришвидшити обмін речовин.
Замінюючи оброблені закуски або жирне м’ясо на порцію горіхів, легше контролювати споживання «порожніх» калорій.
У порції кеш'ю (28 грамів /18 горішків):
- 163 калорії
- 13 г жирів
- 4,3 г білка
- 9,3 г вуглеводів
- 0 г холестерину
- 1 г клітковини
- 1,4 г цукру
- 4,5 мг натрію
А ще в кеш'ю є цінні мікроелементи – мідь, магній, марганець, фосфор, вітамін К, цинк та залізо.
Кому варто бути обережним
Хоча кеш'ю підходить більшості людей, якщо у вас є алергія на горіхи – будьте обачні. Також важливо контролювати розмір порцій, особливо якщо стежите за вагою.
Зумпано радить віддавати перевагу несмаженому й несоленому кеш'ю, адже обсмажування в олії та додавання солі підвищує вміст жиру та натрію. Якщо ви обмежуєте споживання калорій чи солі – звертайте увагу на склад і не перебільшуйте з кількістю.

