Дуже весняний смак: як приготувати мед з кульбаби
Дуже весняний смак: як приготувати мед з кульбаби

Дуже весняний смак: як приготувати мед з кульбаби

Зробити це зовсім просто. Існують різні варіації та технології приготування меду із кульбаби, але сьогодні 24 Канал ділиться класичним рецептом.

Мед із кульбаби

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 300 штук свіжозірваних кульбаб;
– приблизно 1 кілограмів цукру;
– 300 мілілітрів води.

Приготування:

  1. Обробіть кульбабу: помийте та відділіть квіти від чашолистків.
  2. Зірвані кульбаби залийте холодною водою. Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте кип'ятити протягом 2 годин.
  3. Потім дістаньте з квіток сироп для майбутнього меду. Накрийте друшляк марлею та покладіть туди зварені кульбабки. Добре відтисніть квіти, щоб звідти вийшов сироп.
  4. Після цього самі квіти можете прибрати, а в отриманий сироп додайте весь цукор. Поставивши суміш на вогонь, кип'ятіть ще 7 – 10 хвилин. Має вийти тягуча консистенція меду.
  5. Для цікавішого смаку під час варіння меду можете додати в суміш лимонний сік або цедру лимона, а також різні трави й спеції: мелісу, чебрець, гвоздику, корицю тощо.
  6. Залишається лише розлити отриманий мед з кульбаб у стерилізовані банки.

Готово!

Теж смачно: сирні вафлі.

Источник материала
loader
loader