/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdd750c48b900f90e2567f7251ae8aaf3.jpg)
Вас не обмануть, навіть якщо дуже старатимуться: як відрізнити ікру від підробки
Не збитися на манівці при купівлі ікри допоможуть кілька очевидних підказок, які через втому або завантаженість можуть випасти з фокуса. Про що саме йдеться – розповідає 24 Канал.
Дорогий продукт дешевим не буває
Ікра — продукт не з дешевих, тож занадто приваблива ціна має одразу насторожити. Надійніше купувати її лише у перевірених магазинах або офіційних точках продажу. Уникайте стихійних ринків і сумнівних продавців.
Обов’язково читайте етикетку: там повинна бути вказана риба, з якої зроблена ікра, дата виготовлення та розфасовки. Зверніть увагу на кришку — вона не повинна бути здутою або м’якою при натисканні.
Детально вивчіть продукт під час споживання
Натуральна ікра має ніжний, приємний смак і легкий морський аромат. Ікринки повинні злегка тріскати в роті, а не тягнутися чи прилипати до зубів, як у випадку з підробками, схожими на желейні цукерки.
Ви завжди купуватимете якісну ікру / Фото Freepik
Кипʼяток виведе на чисту воду
Справжня ікра містить білок, який згущується під дією високої температури. Тому, якщо залити її окропом — вода стане білуватою. Підробка ж залишиться без змін: ікринки не розчиняться, а на поверхні з’явиться масляниста плівка.
Якщо відкрили – споживайте швидко
Відкриту банку з ікрою слід зберігати в холодильнику не більше 7 днів. Обов’язково дотримуйтесь інструкцій на упаковці — там завжди зазначено термін придатності та умови зберігання.
Він несподівано став улюбленцем господинь: простий салат з буряка.

