В нього закохуються з першої ложки: рецепт варення з кульбаби – це хіт сезону з 3 інгредієнтів
В нього закохуються з першої ложки: рецепт варення з кульбаби – це хіт сезону з 3 інгредієнтів

В нього закохуються з першої ложки: рецепт варення з кульбаби – це хіт сезону з 3 інгредієнтів

Це варення таке золотисте та насичене, що його легко сплутати з медом. Його готують саме на початку травня, тож саме час потішити рідних. 24 Канал рекомендує зробити це за рецептом порталу "Смачненьке".

Рецепт варення з кульбаби

  • Час: 2 години + настоювання
  • Порцій: 2-літрова банка

Інгредієнти:
– 400 грамів квітів кульбаби (без стебел);
– 800 грамів цукру;
– 2 лимони.

Приготування:

  1. Відберіть лише жовті пелюстки, інші містять чумацький сік, який зробить варення гірким.
  2. Заливаємо кульбаби водою на 2 години. Зливаємо через друшляк, заливаємо 800 мілілітрами води, доводимо до кипіння та варимо 10 хвилин.
  3. Залишаємо настоюватися на 10 – 12 годин.
  4. Проціджуємо відвар, пелюстки можна викидати.
  5. Ставимо відвар на вогонь, додаємо цукор.
  6. Лимони обливаємо окропом і знімаємо цедру.
  7. Варимо до загустіння 45 хвилин, вичавлюємо сік лимона і варимо ще 10 хвилин.
  8. Даємо вистигнути, переливаємо варення в банки та зберігаємо у темному та прохолодному місці.

Смачного!

Це справді цікаво: як виглядає найдорожча страва у світі і чому вона стільки коштує.

Источник материала
loader
loader