Піца на хлібі: як приготувати ситну закуску за рецептом легендарного кухаря
Піца на хлібі: як приготувати ситну закуску за рецептом легендарного кухаря

Піца на хлібі: як приготувати ситну закуску за рецептом легендарного кухаря

Піцу можна приготувати на хлібі.Такий рецепт спав на думку кухарю на ім'я Боб Петріллоз. В 1960-х рр. піцерія, що належала його сім'ї, була розташована поблизу кампусу Університету Корнелла в штаті Нью-Йорк. Тоді він помітив, що бідні студенти частіше замовляли у нього не цілу піцу, а брали її шматками. Тоді Боб вирішив покривати начинкою французький хліб з місцевої пекарні і продавати хлібну піцу студентам з фудтрака. Кухаря уже нема на світі, а створений ним бізнес процвітає і досі. А все завдяки винахідливому рецепту, пише shuba.Для страви потрібно брати саме французький хліб, а не багет. Такий печуть у пекарнях при багатьох супермаркетах. Або ви можете зробити його самостійно. У багетного тіста занадто м'яка і пориста текстура, щоби правильно покрити його начинкою. До того ж необхідно дотримуватись вказаного порядку нашарування інгредієнтів, тоді через м'якуш не протече томатний соус. Інгредієнти в рецепті розраховані на хліб завдовжки 50 см і завширшки 10 см.Хліб білий - 1 шт.Томати очищені у власному соку - 400 гСир моцарела - 225 гСир парміджано реджано - 60 гМасло вершкове несолоне - 45 гЧасник, зубчики - 4 шт.Перець чилі, пластівці - за смакомОрегано сушене - 1/2 ч. л.Петрушка, гілочка -15 гСіль за смакомОлія оливкова Extra Virgin - 60 гПоставте духовку розігріватись до 220°С. У середньому сотейнику нагрійте на невеликому вогні вершкове масло з трьома столовими ложками оливкової олії (це приблизно 45 мл), поки масло повністю не розтане. Далі додайте подрібнений часник, пластівці перцю і орегано. Грійте спеції у жирі, помішуючи, поки часник не стане м'яким, але не підрум'яниться, тобто близько 2 хв. Потім додайте у суміш половину петрушки і зніміть сотейник з вогню. Петрушку, до речі, можна замінити базиліком, або використати суміш цих трав.Розріжте хліб вдовж і кожну половинку ще навпіл упоперек. Покладіть його зрізом на чисту робочу поверхню і притисніть його чимось важким, щоби він стиснувся приблизно на дві третини від своєї початкової висоти. Це потрібно, щоби він не загнувся всередину під час випікання. Стиснений хліб викладіть скоринкою вниз на деко з бортиками і за допомогою кулінарного пензля змастіть його олією зі спеціями та зеленню. Використайте половину олії. Змащений хліб відставте вбік.До решти олії зі спеціями додайте банку різаних помідорів у власному соку. Перемішайте все і доведіть до кипіння на середньому вогні, потім вогонь зменште, щоби підтримувати мінімальне кипіння і випарюйте суміш, поки вона не загусне. Періодично помішуйте її. На це піде приблизно 15 хвилин. Наостанок посоліть отриманий соус на свій смак.Натріть моцарелу і використайте її чверть, щоби рівномірно посипати хліб, а потім відправте його в духовку. Запікайте впродовж 8 хв., поки сир трішки не розплавиться. Дістаньте хліб, але духовку поки не вимикайте. Нижній шар сиру знадобиться, щоби не дати хлібу розмокнути від соусу.Рівномірно розподіліть томатний соус по запеченому з сиром хлібу, поверх нього викладіть решту моцарели і знов відправляйте піцу в духовку. Запікайте близько 10 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне підрум'янюватися. Дістаньте готову страву з духовки, одразу ж посипте її тертим парміджано реджано, рештою подрібненої зелені і побризкайте залишками оливкової олії. Дайте страві кілька хвилин охолонути і подавайте до столу.

Источник материала
loader
loader