Так не в кожному ресторані приготують: оригінальна спаржа з Дор блю – рецепт Ярославського
Так не в кожному ресторані приготують: оригінальна спаржа з Дор блю – рецепт Ярославського

Так не в кожному ресторані приготують: оригінальна спаржа з Дор блю – рецепт Ярославського

Цей рецепт спаржі точно вартує того, аби його спробував кожен. Кілька простих додатків, акцент сиру Дор блю – і ви поринаєте в суцільну насолоду. 24 Канал радить за нагоди приготувати спаржу за рецептом з інстаграму відомого шефа Володимира Ярославського.

Рецепт спаржі з Дор блю

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4 – 5

Інгредієнти:
– 600 грамів спаржі;
– 75 грамів цибулі;
– 3 зубчики часнику;
– 40 грамів білого сухого вина;
– 30 грамів масла;
– 25 грамів борошна;
– 150 грамів бульйону;
– 100 грамів вершків 30%;
– 40 грамів петрушки;
– сіль, перець, трави;
– сухарі крупного помелу;
– 100 грамів сиру Дор блю.

Приготування:

  1. Очистіть спаржу: овочечисткою зніміть тонкий верхній шар з нижньої частини стебел — він жорсткий і волокнистий. Якщо кінчики твердуваті, злегка надріжте їх. Промийте спаржу та покладіть у холодну воду.
  2. Приготуйте соус: у сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте борошно та обсмажте до легкого золотистого кольору — це основа соусу ру.
  3. Потім поступово влийте бульйон і вершки, додайте дрібку солі та щіпку меленого мускатного горіха. Доведіть до кипіння і варіть до загустіння.
  4. Окремо обсмажте подрібнену цибулю з часником, влийте біле вино і випаріть рідину.
  5. Перекладіть у блендер соус, обсмажену цибулю з часником і додайте жменю свіжої петрушки. Збийте до однорідної консистенції.
  6. Пропустіть соус через сито, посоліть до смаку — спаржу не соліть, тому соус має бути виразним.
  7. У форму для запікання налийте частину соусу, рівномірно покладіть спаржу, полийте рештою соусу. Посипте панірувальними сухарями, покладіть розкришений сир Дор блю та збризніть трохи олією.
  8. Запікайте у розігрітій духовці при температурі 185 градусів приблизно 17 – 20 хвилин.

Смачного!

Якщо кисломолочний сир став рожевим: у чому причина і чи можна його їсти.

Источник материала
loader
loader