/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F932ad9ba1a779809cc45657ac1955ea8.jpg)
Збережіть, щоб ніколи не робити цієї помилки: які інгредієнти не можна класти у холодець
Успіх страви залежить не лише від майстерності господині, а й від правильного підбору інгредієнтів. Яких помилок варто уникати під час приготування холодцю – розповідає 24 Канал.
Які інгредієнти не варто класти у холодець
Почнімо з головного: уникати варто жирного м’яса під час варіння бульйону для холодцю. Надмірна кількість жиру зробить рідину мутною, а після застигання зверху утвориться товстий шар жиру, що негативно вплине як на зовнішній вигляд, так і на текстуру. Щоб отримати прозорий і приємний на смак холодець, краще поєднувати кілька видів м’яса – наприклад, яловичину, свинину та частину курки.
Ще одна порада – не додавайте в бульйон кріп. Незважаючи на популярність цієї зелені, у холодці вона абсолютно недоречна. Така добавка не тільки надає страві гіркоти, а й псує її аромат. До того ж бульйон може набути неприємного зеленуватого відтінку, що точно не прикрасить холодець на святковому столі.
Суцільна насолода / Фото Freepik
Слід також дотримуватись поміркованості у використанні спецій. Основна мета приправ – підкреслити, а не затьмарити природний смак м’яса. Занадто багато часнику, лаврового листа чи чорного перцю можуть зробити страву надто різкою. Використовуйте спеції розумно й дозовано.
І нарешті, відмовтесь від ідеї додавати желатин. Справжній холодець тримає форму завдяки природному колагену з м’ясних кісток. Додавання желатину позбавляє страву її автентичності та перетворює її на щось схоже до десерту.
Його вважають кращим за борщ: "сільський" суп – дешево та ситно.

