/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F038414f00e7fb6a532c43450f7cf616e.jpg)
Як зберігати авокадо, щоб воно не темніло
Авокадо — смачний фрукт, який має велику кількість корисних ненасичених жирів.
З нього роблять салати, бутерброди та додають до низки страв.
Проте варто пам’ятати, що авокадо може почорніти після того, як ви його розрізали.
Чому зелене авокадо темнішає.
У самому плоді їстівна лише його м’яка зелена частина.
Щоб до неї дістатися, потрібно розрізати авокадо навпіл і ложкою вигребти м’якуш.
Оскільки авокадо є досить ситним продуктом, малоймовірно, що за один раз ви з’їсте його повністю, тому друга половинка буде просто лежати в тарілці.
Як подовжити термін придатності авокадо.
Спосіб №1: використовуйте лимон чи лайм.
Видавіть сік лимона на відкриту частину авокадо і він не потемніє.
Спосіб №2: оливкова олія.
Нанесіть оливкову олію на авокадо.
Тоді олія утворить бар’єр і авокадо не потемніє.
Спосіб 3: використовуйте пластиковий контейнер.
Покладіть авокадо до герметичного контейнера і залиште його у холодильнику.
Важливо: розрізане авокадо не варто зберігати довше трьох — п’яти днів.
Більше про це читайте у новині.

