Як зберігати авокадо, щоб воно не темніло
Як зберігати авокадо, щоб воно не темніло

Як зберігати авокадо, щоб воно не темніло

Авокадо — смачний фрукт, який має велику кількість корисних ненасичених жирів.

З нього роблять салати, бутерброди та додають до низки страв.

Проте варто пам’ятати, що авокадо може почорніти після того, як ви його розрізали.

Чому зелене авокадо темнішає.

У самому плоді їстівна лише його м’яка зелена частина.

Щоб до неї дістатися, потрібно розрізати авокадо навпіл і ложкою вигребти м’якуш.

Оскільки авокадо є досить ситним продуктом, малоймовірно, що за один раз ви з’їсте його повністю, тому друга половинка буде просто лежати в тарілці.

Як подовжити термін придатності авокадо.

Спосіб №1: використовуйте лимон чи лайм.

Видавіть сік лимона на відкриту частину авокадо і він не потемніє.

Спосіб №2: оливкова олія.

Нанесіть оливкову олію на авокадо.

Тоді олія утворить бар’єр і авокадо не потемніє.

Спосіб 3: використовуйте пластиковий контейнер.

Покладіть авокадо до герметичного контейнера і залиште його у холодильнику.

Важливо: розрізане авокадо не варто зберігати довше трьох — п’яти днів.

Більше про це читайте у новині.

Источник материала
loader
loader