/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbea48afbd2f48bcebda7d08cfc50690d.jpg)
Як обрати найсолодшу полуницю: більше ніколи не помилитеся
Обирати полуницю – це начебто просте завдання, але й в ньому є свої нюанси, повідомляє 24 Канал. І є кілька ознак, за якими ви завжди зможете обирати найсолодші ягоди.
Як обирати солодку полуницю?
Є всього один елементарний секрет, що допоможе з першого погляду вирізнити солодкі ягоди. Все, що потрібно зробити – це зазирнути під зелене листя полуниці та глянути, якого вона кольору.
Якщо ягода до самої основи яскраво-червона – це значить, що, скоріш за все, ягода буде солодка та соковита. А ось блідий, жовтий колір свідчить про те, що полуниця може виявитися твердою та кислою.
До речі, раніше ми вже ділилися ідеальним способом зберігання авокадо – воно не буде чорніти тижнями.
Додаткова хороша ознака – наявність на ягоді темно-червоних плям на шкірці – вони також свідчать про те, що полуниця матиме багатий смак. Але це не значить, що варто засмучуватися, якщо ви купили трохи тверді та зеленуваті ягоди. В них також є свої переваги – вони довше лежать в холодильнику та не псуються. Саме таку полуницю краще обрати для тривалого зберігання – і з часом вона також достигне та набуде максимальної солодкості.
Полуницю потрібно обирати правильно / Фото Pexels
Але це не єдиний спосіб визначити, чи полуниця солодка. Також ви можете звернути увагу на кілька інших ознак.
- Виразний ягідний аромат. Натуральна, стигла полуниця має виразний солодкий запах. Якщо ягоди пахнуть слабко чи неприємно, це значить, що вони не достигли як слід.
- Пружна текстура та блискуча шкірка. Стигла полуниця має бути пружною під час натискання та мати блискучу поверхню. А ось ягід з вм'ятинами та тріщинами краще уникати.
- Сухість ягід та відсутність гнилі. Полуниця має бути сухою, без гнилі та вологих плям. Зважайте, що всього одна зіпсована ягода може зіпсувати цілий кошик.
- Насичений та рівномірний колір. Яскравий, насичений червоний колір свідчить про те, що ягода дозріла як слід.

