Забудьте про дієти без жиру, все вирішує рівень глюкози
Забудьте про дієти без жиру, все вирішує рівень глюкози

Забудьте про дієти без жиру, все вирішує рівень глюкози

Американські вчені перевернули уявлення про боротьбу з підвищеним рівнем “поганого” холестерину. Згідно з новим дослідженням, ключовим фактором розвитку серцево-судинних захворювань є не насичені жири, а вуглеводи, зокрема цукор.

Упродовж десятиліть людям з високим холестерином радили уникати жирної їжі. Проте нові наукові дані свідчать: проблема криється у підвищеному рівні глюкози, який провокує запалення, інсулінорезистентність та зростання холестерину. “Більше 80 років пацієнтам із гіперхолестеринемією рекомендували обмежити насичені жири. Наше дослідження доводить, що серцю більше шкодить саме цукор”, — каже професор-кардіолог Девід Даймонд.Це хвороба, за якої рівень холестерину у крові в 2–4 рази перевищує норму. Вона є основною причиною розвитку атеросклерозу — стану, коли с удини “забиваються” бляшками і втрачають еластичність, що може призвести до інфарктів або інсультів.

Дослідники рекомендують дієту з низьким вмістом вуглеводів, особливо простих (як-от цукор, білий хліб, картопля), і радять фокусуватися на білках, овочах і здорових жирах. Такий підхід є ефективним для людей з ожирінням, діабетом, гіпертонією і високим ризиком серцевих хвороб.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
loader
loader