/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F336625f3d19adc3ffbef9ab0b4ebe65d.jpg)
Повинна бути на столах, а не лише на сторінках книжок: простий рецепт лемішки
Улюблену страву героїв "Енеїди" може приготувати кожен. Лемішка гарно смакує на вечерю, хоча колись була популярною опцією для сніданку, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.
Рецепт лемішки
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 10 склянок води;
– 4 склянки гречаного борошна;
– 2 чайні ложки солі;
– 50 грамів сала;
– 1 жовта ріпчаста цибулина.
Приготування:
Висипте гречане борошно на суху сковорідку й підсушуйте його на мінімальному вогні 2 – 3 хвилини, не припиняючи помішувати, щоб не пригоріло.
Закип’ятіть воду в каструлі, придатній для запікання. Додайте дрібку солі. Поступово всипайте підсмажене борошно, постійно перемішуючи ложкою або вінчиком. Суміш має стати густою, без грудочок, схожою на тягучу кашу.
Очистьте ріпчасту цибулю й наріжте її дрібними кубиками.
Сало наріжте тоненькою соломкою. На сковорідці обсмажте сало разом із цибулею до золотистої скоринки.
Додайте гарячу засмажку до гречаної маси в каструлі й обережно перемішайте.
Увімкніть духовку й розігрійте її до 160 градусів. Поставте каструлю з лемішкою в духовку на 20 – 25 хвилин.
Не подавайте страву одразу, дайте їй трішки охолонути та отримати насичений смак.
Смачного!
Аромат – наче щойно з грядки: як правильно заморозити кріп.

