Чи можна їсти огірки разом із помідорами і як це впливає на засвоєння вітаміну С
Чи можна їсти огірки разом із помідорами і як це впливає на засвоєння вітаміну С

Чи можна їсти огірки разом із помідорами і як це впливає на засвоєння вітаміну С

Які ферменти містить огірок

Так, огірки дійсно містять фермент каталаза, який потенційно може розкладати аскорбінову кислоту (вітамін С). Але це не означає, що кожен салат з огірком миттєво втрачає всю користь, повідомляє 24 Канал з посиланням на medium.

Водночас цей фермент активується лише за певних умов. Найінтенсивніше він діє, коли огірок нарізаний і каталаза контактує з вітаміном С безпосередньо в м'якоті або разом з іншими овочами. Та, навіть тоді вплив буде мінімальним. Якщо ж огірок споживати цілим або в складі страви, процес розпаду вітаміну С практично не відбувається.

Чи можна додавати огірок до салатів

Навіть якщо ви споживаєте огірки разом з овочами, багатими на вітамін С, ферменти не встигають завдати суттєвої шкоди. По-перше, концентрація каталази у свіжих огірках невелика. По-друге, умови в нашому травному тракті – кислотність, температура, активність власних ферментів організму – не дають їй ефективно розкладати вітаміни. До того ж, під час пережовування і перетравлення більшість цих ферментів швидко інактивується.

Тож, чи можна їсти огірки разом з помідорами

Якщо коротко, так! Не варто відмовляти собі в смачному та корисному салаті з огірків, помідорів, болгарського перцю чи капусти. Міф про "ворожнечу" огірків і вітаміну С – ніщо більше, як перебільшення, яке не має серйозного наукового підґрунтя.

Теги по теме
Профилактика заболеваний Здоровая жизнь
Источник материала
loader
loader