/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7abfa705a0b96ad72b18d01a3d8e2ad8.jpg)
Борщ із карасями: де на Київщині можна скуштувати одну з улюблених страв Тараса Шевченка
Так одна пекарня на Київщині додала в меню борщ із карасів, який дуже любив Тарас Шевченко. Про цев інтерв'ю 24 Каналу розповіли відомі мандрівні блогери Макс Узол і Оля Манько.
Де можна скуштувати борщ із карасями
Тревел-блогери розповіли, що нещодавно з друзями вони побували у Витачеві Київській області. У цьому селі можна помилуватися неймовірними панорами на заплави Дніпра, а ще, як з'ясувалося, спробувати особливий пісний борщ – із карасями.
Це для мене це дуже класний приклад того, як заклад орієнтується на історію місця: Київ "відкопав" те, що Тарас Шевченко любив саме такий борщ, адже це були рибні місця і м'яса не було, тому використовували рибу,
– зазначила Оля Манько.
Борщ із карасями в пекарні на Київщині / Фото, надане 24 Каналу
Блогери відзначили, що вони захоплюються містами, які намагаються віднайти щось своє і зробити це візитівкою. "Таким чином можна передавати смак своєї громади, свого населеного пункту", – додала Оля. Борщ із карасями вона назвала стравою, яка за п'ять років подорожей перша спала їй на думку як унікальна.
Які регіональні страви радять спробувати мандрівники
Гастрономія – важлива частина будь-якого туристичного напрямку в Україні. Адже часто регіональні страви залишають такий гарний післясмак, що вони починають асоціюватися з тим чи іншим місцем.
Їдеш у Полтаву – потрібно скуштувати галушки. До Львова – сирник чи спартак. У Кременець – чорні вареники з гречаного тіста. На Чернівеччині, у Бессарабії, – солодкий борщ із цукрових буряків,
– поділилися тревел-блогери.
До слова, найрозвиненішим гастротуристичним напрямком, на думку мандрівників, є Закарпаття. Там виробляють крафтові сири й вина, а екскурсії з дегустаціями є вже звичним явищем.

