Низькокалорійний, солодкий і корисний: ідеальний фрукт існує
Низькокалорійний, солодкий і корисний: ідеальний фрукт існує

Низькокалорійний, солодкий і корисний: ідеальний фрукт існує

Користь манго

Попри солодкий смак, цей тропічний плід має низький глікемічний індекс, що робить його ідеальним варіантом для здорового харчування, пише24 Каналз посиланням на EatingWell.

Як манго впливає на організм

Цей тропічний плід багатий клітковиною, вітамінами C та A, каротиноїдами й антиоксидантами, які:

  • підтримують роботу кишечника (пектин як пребіотик сприяє росту "корисних" бактерій)
  • знижують запалення завдяки лютеїну, зеаксантину й бета-каротину ,
  • укріплюють імунітет (завдяки високому вмісту вітамінів A, C і міді) ,
  • підтримують здоров'я серця, адже плід містить калій та магній, які допомагають контролювати кров'яний тиск
  • сприяє кращому засвоєнню заліза завдяки вітаміну C.

Ще одна перевага – низька калорійність

В 1 чашці манго (близько 165 грамів) – менш ніж 100 кілокалорій, близько 3 грамів клітковини та 60 – 67 % добової потреби у вітаміні C. Та навіть зважаючи на природний цукор (близько 22 – 23 грамів), фрукт має низький глікемічний індекс, що дозволяє уникнути різких стрибків рівня цукру в крові .

Експерти радять додавати його до смузі, салату або їсти, як самостійну закуску. Завдяки м'якому солодкому смаку манго може допомогти уникнути надмірного споживання оброблених десертів.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader