Раз і готово: готуємо ліниві деруни, які виходять смачнішими за класичні
Раз і готово: готуємо ліниві деруни, які виходять смачнішими за класичні

Раз і готово: готуємо ліниві деруни, які виходять смачнішими за класичні

Цю спрощену версію можна приготувати всього за 20 хвилин, а на смак вона не поступається класичному рецепту, пише 24 Канал з посиланням на Glamour. Весь секрет в особливому подрібненні картоплі.

Ліниві деруни

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 1 яйце;
– 1 цибуля;
– 2 столові ложки борошна;
– 50 мілілітрів рослинної олії;
– сіль, перець – на смак.

Приготування:

  1. Картоплю та цибулю очистьте від верхнього шару, промийте, наріжте невеликими шматочками довільної форми. Закиньте у чашу блендера, перебийте на високих швидкостях.
  2. Картопляно-цибулеву масу перекладіть у глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік. Весь сік злийте.
  3. Тоді у масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.
  4. Сковороду прогрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки. Смажте на середньому вогні по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
  5. Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подавайте зі сметаною.

Смачного!

Теж приготуйте: класичний американський бургер.

Источник материала
loader
loader