/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa7945d57a0d15e47cd96e1e18a606d5f.jpg)
Раз і готово: готуємо ліниві деруни, які виходять смачнішими за класичні
Цю спрощену версію можна приготувати всього за 20 хвилин, а на смак вона не поступається класичному рецепту, пише 24 Канал з посиланням на Glamour. Весь секрет в особливому подрібненні картоплі.
Ліниві деруни
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 1 яйце;
– 1 цибуля;
– 2 столові ложки борошна;
– 50 мілілітрів рослинної олії;
– сіль, перець – на смак.
Приготування:
- Картоплю та цибулю очистьте від верхнього шару, промийте, наріжте невеликими шматочками довільної форми. Закиньте у чашу блендера, перебийте на високих швидкостях.
- Картопляно-цибулеву масу перекладіть у глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік. Весь сік злийте.
- Тоді у масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.
- Сковороду прогрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки. Смажте на середньому вогні по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
- Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подавайте зі сметаною.
Смачного!
Теж приготуйте: класичний американський бургер.

