Не олія та не вершкове масло: на чому посмажити ідеальну яєшню
Не олія та не вершкове масло: на чому посмажити ідеальну яєшню

Не олія та не вершкове масло: на чому посмажити ідеальну яєшню

Засновниця кулінарного проєкту Modern Vintage Cooking Кейтлін розповіла, що вона не смажить яйця на олії чи вершковому маслі, а використовує для цього доволі неочікуваний інгредієнт, який точно є у вас на кухні. Про це пише 24 Канал із посланням на Express.

На чому можна посмажити яйця

Замість перерахованих вище олії та масла Кейтлін радить використовувати воду. Мовиться всього про краплю рідини, яку потрібно додати на пательню.

Цей метод називають "обсмажуванням на пару". Він надзвичайно підходить для приготування смачної яєшні. Цей спосіб допомагає уникнути пересмажування яєць, тому вони виходять не надто сухими.

Завдяки воді на пательні утворюється пара, яка не дозволяє яйцю пригоріти, проте все ж воно не буде сирим.

Не олія та не вершкове масло: на чому посмажити ідеальну яєшню - Фото 1
На воді можна посмажити ідеальне яйце / Фото Pexels

За консистенцією вони нагадують щось середнє між яйцем-пашот та смаженим. Кейтлін також не радить перевертати яйце, а готувати його тільки з одного боку. Це також допоможе не зіпсувати його.

Крім цього, такий метод обсмаження також не затратний по часу – це займе не більше 5 хвилин.

До слова, також замість олії для приготування яєчні рекомендуєтьсявикористовувати гарячий м’ясний бульйон, що покращує текстуру та аромат страви. Для кращого результату сковорідку з яйцями потрібно накрити кришкою, щоб пара бульйону приготувала білок, залишаючи жовток ніжним.

Источник материала
loader
loader