/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F3c9e9d3d70d688a31fac3cfc57013b87.png)
Примхлива морква: де вона найкраще зберігається та довго не псується
Морква швидко псується, якщо неправильно організувати умови зберігання. Це стосується як кімнатних температур, так і підвалу. Зіпсований коренеплід втрачає смак, стає м'яким, може почати гнити або в'янути.
Помилки зберігання
Часта помилка - зберігати моркву поруч із яблуками чи грушами. Ці фрукти виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання та псування овочів. Через це морква може стати млявою, запліснівнішою або втратити колір і щільність.
Не варто тримати моркву в умовах надто високої вологості – це сприяє появі плісняви. Але й надмірно сухе повітря шкідливе: коренеплоди швидко втрачають вологу і в'януть. Також варто уникати потрапляння прямих сонячних променів - під їх впливом морква може позеленіти і втратити свої корисні властивості.
Де найкраще зберігати
Оптимальним місцем для зберігання моркви буде прохолода, темрява та гарна вентиляція. У квартирі це може бути балкон, комора або овочевий ящик холодильника. У льоху або підвалі краще зберігати коренеплоди в ящиках з сухим піском, тирсою або лушпинням цибулі.
Перед тим, як прибрати моркву на зберігання, важливо ретельно перебрати коренеплоди, прибрати залишки бадилля, просушити їх кілька днів. Перед зберіганням моркву не варто мити – краще очистити її від землі сухою щіткою, не ушкоджуючи шкірку.

