/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F58d653e73b4f14f7beae82896c32a496.jpg)
Мити чи не мити: як правильно вживати мʼясо, овочі, фрукти та ягоди
Побутує думка, що абсолютно усі продукти потрібно мити, а робити це слід обовʼязково під проточною водою. Однак виявляється, що це далеко не панацея, і ризик не позбутися паразитів залишається. Які продукти варто мити і як це правильно робити – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб vasyl_lukianov.
Які продукти потрібно мити?
- Мʼясо
Мʼясо перед приготуванням мити не потрібно – всі бактерії знищить термічна обробка. А от якщо мʼясо сполоснути, тоді паразити розлетяться разом з краплями води під час смаження.
- Фрукти та овочі
Ці продукти миємо завжди, адже на їхній поверхні багато бактерій.
- Яйця
Для зберігання їх мити не можна, щоб не пошкодити захисну плівку. А ось перед безпосереднім використанням це буде не зайвим.
- Ягоди і зелень
Ці продукти краще не мити, а замочувати у солоній воді. На їх поверхні окрім пестицидів часто є паразити, які непомітні оку.
- Лимон
Цей фрукт миємо завжди. Для транспортування його обробляють воском та хімікатами, тому їх варто позбутися.
Дивний, але ефективний трюк: навіщо струшувати яйця перед варінням.

