Мити чи не мити: як правильно вживати мʼясо, овочі, фрукти та ягоди
Мити чи не мити: як правильно вживати мʼясо, овочі, фрукти та ягоди

Мити чи не мити: як правильно вживати мʼясо, овочі, фрукти та ягоди

Побутує думка, що абсолютно усі продукти потрібно мити, а робити це слід обовʼязково під проточною водою. Однак виявляється, що це далеко не панацея, і ризик не позбутися паразитів залишається. Які продукти варто мити і як це правильно робити – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб vasyl_lukianov.

Які продукти потрібно мити?

  • Мʼясо

Мʼясо перед приготуванням мити не потрібно – всі бактерії знищить термічна обробка. А от якщо мʼясо сполоснути, тоді паразити розлетяться разом з краплями води під час смаження.

  • Фрукти та овочі

Ці продукти миємо завжди, адже на їхній поверхні багато бактерій.

  • Яйця

Для зберігання їх мити не можна, щоб не пошкодити захисну плівку. А ось перед безпосереднім використанням це буде не зайвим.

  • Ягоди і зелень

Ці продукти краще не мити, а замочувати у солоній воді. На їх поверхні окрім пестицидів часто є паразити, які непомітні оку.

  • Лимон

Цей фрукт миємо завжди. Для транспортування його обробляють воском та хімікатами, тому їх варто позбутися.

Дивний, але ефективний трюк: навіщо струшувати яйця перед варінням.

Источник материала
loader
loader