/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fed23449472b40908e203767ace63d553.png)
Соковиті, ароматні, незабутні: як приготувати ідеальні фаршировані перці
Виходить дуже смачно
Фарширований перець — це страва, яку багато хто пам’ятає з дитинства. Вона виходить соковита, ароматна, з ніжною начинкою та смачною заливкою. Фаршировані перці не приготуєш за 30 хвилин, проте витрачений час справдить себе. Такий перець смакує і свіжим із духовки, і на другий день.
Рецептом фаршированих перців поділилась кулінарна блогерка "Сільська господиня".
Інгредієнти:
- Перець 8 шт.
- Фарш свинний 300 г
- Рис 100 г
- Цибуля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Зелень петрушки
- Сіль, перець на смак
- Олія для смаження
- Вода 100 мл
Для заливки:
- Сметана 150-200 мл
- Томатна паста 1,5 ст. л.
- Борошно 1 ст,л.
- Вода 100-150 мл
- Цукор, сіль до смаку
Як приготувати фаршировані перці
1. Рис промити в холодній воді, залити гарячою водою (на 1-2 пальці вище рису) і варити 2-3 хвилини на маленькому вогні після закипання. Потім вимкнути вогонь і залишити настоюватися. Після цього рис промити холодною водою.
2. Перець почистити, широко обрізати верхню частину. Ошпарити перець в окропі 2-3 хвилини після повторного закипання води, потім вийняти і дати охолонути.
3. Моркву натерти на великій тертці, цибулю нарізати для засмажки. Додати олію (50-70 мл) на сковороду. Обсмажити цибулю до м'якості, потім додати нарізаний перець (якщо використовується) і обсмажити його до розм'якшення. Додати моркву, посолити і обсмажити до м'якості моркви.
4. Змішати готовий промитий рис, фарш, зелень петрушки та засмажку. Додати приблизно 100 мл холодної води, чорний перець (близько 1/3 чайної ложки) та сіль за смаком. Начинка повинна бути трохи рідкуватою.
5. Начинити перці начинкою, не забиваючи їх дуже щільно.
6. Змішати сметану з томатною пастою. Додати воду. Можна додати борошно, попередньо розвівши його в окремій чашці з водою. Посолити і додати пів чайної ложки цукру, якщо заливка кислувата. Додати шматочки перцю та маленьку цибулю (розрізану на 2 або 4 частини).
7. Розігріти духовку до 220°C. Залити нафаршировані перці заливкою. Накрити форму фольгою. Запікати в духовці 50 хвилин: приблизно 40 хвилин під фольгою на маленькому вогні, потім зняти фольгу і запікати ще 10 хвилин, щоб перець трохи підрум'янився.

