Цвіль, бактерії та не лише. Чому не варто пити каву з автоматів
Цвіль, бактерії та не лише. Чому не варто пити каву з автоматів

Цвіль, бактерії та не лише. Чому не варто пити каву з автоматів

Краще купувати у добрих кав'ярнях чи готувати вдома

Кава — щоденний ритуал багатьох українців, її готують вдома та купують у численних кав'ярнях. Також у громадських місцях стоять кавові автомати — це зручно, проте кава в них не найкращої якості.

"Телеграф" розповідає, чому каву з автоматів краще не пити. По-перше, в автоматах зазвичай використовується дешева кава низької якості, або розчинна з різними домішками. Смак кави з автомату часто не на висоті — гіркий, водянистий або штучний.

Також є питання до гігієни — автомати рідко проходять ретельне очищення. У системі подачі води, молока та сиропів можуть накопичуватися бактерії, цвіль та залишки попередніх напоїв. Особливо проблематичні лінії подачі молока, адже воно швидко псується, тим паче у спеку.

Кавові автомати є у більшості людних місць

Крім того, свіжість інгредієнтів, з яки готується кава, у автоматах також часто не найкраща. Кавові зерна або розчинний порошок можуть довго зберігатися в автоматі, втрачаючи аромат та смак. Також може трапитися несвіже молоко.

Ще одна причина, чому варто оминати кавові автомати — хімічні домішки. Кава з автомату для покращення смаку може містити штучні ароматизатори, консерванти, цукрозамінники та інші добавки, які можуть негативно впливати на здоров'я.

Вода, яку використовують у кавових автоматах, не завжди проходить належну фільтрацію. Це впливає як на смак, так і на безпечність напою.

Тому значно краще купувати каву у добрих кав'ярнях чи готувати вдома. Якщо ви все ж п'єте каву з автоматів, краще обирати перевірені, або ті, що стоять у людних місцях, адже там автомати частіше обслуговують та більше шансів, що все буде свіже.

Джерело матеріала
loader
loader