Виходить завжди розсипчасто: готуємо рис з м'ясом, який ідеально замінить плов
Виходить завжди розсипчасто: готуємо рис з м'ясом, який ідеально замінить плов

Виходить завжди розсипчасто: готуємо рис з м'ясом, який ідеально замінить плов

Традиційно рис готують на сковороді або в каструлі, однак чи пробували ви запікати рис з м'ясом в духовці? Якщо досі не робили цього, то ловіть смачний і простий рецепт – нічим не гірший за плов, пише 24 Канал з посиланням на фудблогерку @polli_cooking.

Як приготувати рис з куркою у духовці?

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 4 курячі стегна;
– 2 столові ложки олії;
– 1 чайна ложка спецій для курки;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– сіль, перець – на смак;
– 1 склянка рису жасмин;
– 2 склянки води.

Приготування:

  1. Замаринуйте курячі стегна з олією та спеціями. Наріжте цибулю і натріть моркву.
  2. Обсмажте овочі на середньому вогні, посоліть та поперчіть.
  3. Промийте рис і викладіть його у форму для запікання. Додайте засмажку, викладіть мариноване м'ясо зверху.
  4. Залийте водою, накрийте фольгою й запікайте за температури 190 градусів 1 годину.
  5. За 10 – 15 хвилин до готовності зніміть фольгу, щоб створити рум'яну скоринку.

Смачного!

Теж приготуйте: соковита запіканка з кукурудзи.

Источник материала
loader
loader