Вийдуть мʼякі та водянисті: 3 помилки, які зіпсують консервовані огірки
Вийдуть мʼякі та водянисті: 3 помилки, які зіпсують консервовані огірки

Вийдуть мʼякі та водянисті: 3 помилки, які зіпсують консервовані огірки

Варто допустити одну помилку – і замість хрустких консервованих огірків ви отримаєте дуже водянисті овочі без виразного смаку. Як уникнути такого сценарію розвитку подій – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Які є помилки при консервуванні огірків?

  • Замало солі

Коли ви консервуєте овочі – не шкодуйте солі. На літрову ємність потрібно щонайменше 1,5 столової ложки.

Для консервації потрібно використовувати лише звичайну сіль, йодована сіль негативно вплине на колір огірків та зробить їх мʼякими.

  • Неправильна укладка овочів

Маринад завжди повинен повністю покривати огірки. Краще покладіть в банку менше овочів, але ви точно знатимете, що огірки вийдуть найвищої якості.

Також не забувайте залишати 1 – 1,5 сантиметра простору між кришкою та маринадом.

  • Неправильні плоди

Не зайвим буде нагадати, що нехтування перебором овочів може мати дуже негативні наслідки. Ретельно обирайте плоди для консервування. Вони повинні бути не лише якісні, а й приблизно однакового розміру.

Також зверніть увагу на сорт: для консервації треба обирати огірки з тоненькою шкіркою та високою цукристістю.

Його обожнюють навіть діти: простий сирний суп з грибами та куркою.

Джерело матеріала
loader
loader