/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F151c3d400e16e501403162ac3333585b.jpg)
Вийдуть мʼякі та водянисті: 3 помилки, які зіпсують консервовані огірки
Варто допустити одну помилку – і замість хрустких консервованих огірків ви отримаєте дуже водянисті овочі без виразного смаку. Як уникнути такого сценарію розвитку подій – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Які є помилки при консервуванні огірків?
- Замало солі
Коли ви консервуєте овочі – не шкодуйте солі. На літрову ємність потрібно щонайменше 1,5 столової ложки.
Для консервації потрібно використовувати лише звичайну сіль, йодована сіль негативно вплине на колір огірків та зробить їх мʼякими.
- Неправильна укладка овочів
Маринад завжди повинен повністю покривати огірки. Краще покладіть в банку менше овочів, але ви точно знатимете, що огірки вийдуть найвищої якості.
Також не забувайте залишати 1 – 1,5 сантиметра простору між кришкою та маринадом.
- Неправильні плоди
Не зайвим буде нагадати, що нехтування перебором овочів може мати дуже негативні наслідки. Ретельно обирайте плоди для консервування. Вони повинні бути не лише якісні, а й приблизно однакового розміру.
Також зверніть увагу на сорт: для консервації треба обирати огірки з тоненькою шкіркою та високою цукристістю.
Його обожнюють навіть діти: простий сирний суп з грибами та куркою.

