/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9ee680cc040004b941c3629995c2fb76.jpg)
Краща й смачніша, ніж в магазині: простий рецепт консервованої кукурудзи
Ця кукурудза стане ідеальним доповненням для ваших салатів. Вона в міру солодка та може зберігатися хоч цілий рік, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Сімʼя".
Як закрити кукурудзу на зиму?
- Час: 1 година + стерилізація
- Порцій: баночка 0,5 літра
Інгредієнти:
– кукурудза;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 чайні ложки цукру;
– 1 столова ложка оцту.
Приготування:
- Качани кукурудзи очистіть від листя та волокон, щільно викладіть у каструлю, залийте водою так, щоб вони були повністю покриті, підсоліть і варіть приблизно 40 хвилин, до м’якості зерен.
- Гарячу воду злийте, дайте кукурудзі трохи охолонути.
- Зріжте зерна з качанів, за потреби промийте їх (якщо потрапили частинки качана) та щільно розкладіть по півлітрових баночках.
- У кожну банку додайте сіль, цукор та оцет.
- Залийте все окропом, накрийте кришками й поставте банки у велику каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте протягом 3 годин.
- Закрутіть банки, переверніть та закутайте до вистигання.
Смачного!
Є закрутки, які ніколи не чекають наступного сезону. Пікантна аджика – одна з них, і приготувати її можна за дуже простим рецептом.
