/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc40c742a5ab7ea4d22f02730a099e9ed.jpg)
Втрачають користь і не засвоюються: які популярні продукти не варто їсти разом
Деякі поєднання продуктів просто ідеальні: молоко та печиво, морква та хумус, курка та вафлі, бекон та яйця, і це лише деякі з них.Однак інших популярних пар продуктів краще уникати, пише Realsimple.З точки зору харчування, "певні сполуки можуть блокувати засвоєння вітамінів та мінералів", пояснює дієтолог Ейвері Зенкер.Для оптимального засвоєння поживних речовин вам варто звернути увагу на поєднання продуктів, особливо якщо ви надаєте пріоритет споживанню певної поживної речовини; людям з дефіцитом поживних речовин може бути рекомендовано уникати певних поєднань продуктів.Є шість комбінацій продуктів, яких слід уникати одночасно, на думку лікарів.Змішування молока з цитрусовими (апельсиновим соком, лимоном тощо) може призвести до згортання молочних білків, що може призвести до дискомфорту в травленні або здуття живота, каже Зенкер.Згортання відбувається тому, що лимонна кислота в цитрусових призводить до злипання казеїнових білків у молоці. Таке згорнуте молоко може бути важче перетравлюватися і може призвести до таких симптомів, як гази, здуття живота, біль у шлунку або нетравлення шлунку.Навіть найсмачніші поєднання можуть бути шкідливими. "Поєднання темного шоколаду з молоком фактично нівелює його користь для здоров'я серця", - пояснює кардіолог Елізабет Клодас.Флавоноїди у високоякісному темному шоколаді (з вмістом какао понад 70%) допомагають знизити кров'яний тиск і покращити здоров'я серця, але білки молока блокують їх засвоєння організмом. Молоко знищує ті самі сполуки, які роблять темний шоколад таким корисним для вас."Рано-вранці потрібен швидкий і зручний сніданок. Поєднання кофеїну та швидкозасвоюваних вуглеводів створює ілюзію стійкої енергії", - пояснює Сухаул Ріверія, засновник Alkaline Herb Shop.Але як тільки рівень цукру в крові падає, цей приплив енергії різко падає, залишаючи вас більш виснаженими, ніж раніше. Натомість почніть свій ранок зі склянки води та здорового білка (наприклад, яєчні), перш ніж насолоджуватися кавою та вуглеводами."Додавання соєвого соусу (або інших інгредієнтів з високим вмістом натрію) до локшини швидкого приготування може внести тисячі міліграмів натрію до щоденного споживання, що робить майже неминучим надмірне споживання натрію", - каже Зенкер.З часом високе споживання натрію може збільшити ризик таких захворювань, як серцеві захворювання та високий кров'яний тиск". Крім того, зневоднення може ще більше погіршити ці симптоми.Рисові коржики - чудовий спосіб додати текстури кремовим сумішам, таким як арахісова паста, але вони не забезпечать достатньої ситості, щоб підтримувати рівень енергії протягом дня. "Це поєднання швидко діє і ще швидше зникає", - каже Рівера.Без клітковини або складних вуглеводів ваш організм спалює їх за лічені хвилини, залишаючи вас втомленими та прагнучим більшого. Обов'язково уникайте таких закусок у напружені дні.Алкоголь та кофеїн часто поєднуються (привіт, еспресо мартіні), не знаючи, як вони впливають на мозок та тіло."Кофеїн є стимулятором, тоді як алкоголь є депресантом, тому кофеїн може маскувати деяке сприйняття алкогольного сп'яніння, змушуючи людину почуватися менш пригніченою, ніж вона є насправді", - каже Зенкер.Цей ефект може призвести до збільшення споживання алкоголю. Незалежно від того, чи отримуєте ви кофеїн з чаю, кави чи енергетичних напоїв, уникайте вживання цих напоїв одночасно з алкоголем.

