/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9f55359d017e2b1091fe3c46e5099d10.png)
Домашні солоні помідори: будете закривати по 50 банок щороку — розлітаються першими на столі
Домашні солоні помідори: рецепт / © Фото з відкритих джерел
Насичений аромат, ніжна кислинка та делікатна пікантна солоність роблять цю закуску ідеальним акцентом для будь-якої страви. Ми поділимося перевіреним рецептом, який варто спробувати!
Інгредієнти
- стиглі помідори
- 2-3 кг
- зубчики часнику
- 5-6 шт.
- листя хрону
- 2-3 шт.
- пучок кропу
- 2-3 шт.
- лавровий лист
- 4-5 шт.
- чорний перець (горошком)
- 15 шт.
- вода
- 2 л
- сіль
- 120 г
Процес приготування:
-
Ретельно промийте їх і обсушіть. Великі помідори можна проколоти зубочисткою, щоб спеції і розсіл проникли глибше та рівномірніше.
-
Часник очистіть і розріжте на часточки. Помийте кріп та листя хрону. За бажанням можна додати інші ароматні інгредієнти: листя смородини, гірчичні зерна або гострий перець для пікантного смаку.
-
На дно чистої банки покладіть частину кропу, хрону, часнику, лавровий лист та перець горошком. Потім щільно укладіть шар помідорів, зверху знову додайте прянощі. Повторюйте шари, поки банка не буде заповнена.
-
Закип’ятіть воду і розчиніть у ній сіль (50–60 г на літр). Трохи остуджений розсіл повинен бути теплим, але не гарячим, щоб зберегти корисні бактерії для бродіння.
-
Залийте помідори підготовленим розсолом так, щоб вони були повністю покриті рідиною. За потреби прикрийте плоди чистою тарілкою або гнітом, щоб вони не спливали.
-
Залиште банки за кімнатної температури на 5–10 днів. Уже через кілька днів з’являться характерні бульбашки та аромат — це природний процес бродіння. Коли смак досягне бажаного рівня, перемістіть консервацію у прохолодне місце або холодильник для зберігання.
Смачного!
Військовий Петро Конопля / © InstagramЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

