Домашні солоні помідори: будете закривати по 50 банок щороку — розлітаються першими на столі
Домашні солоні помідори: будете закривати по 50 банок щороку — розлітаються першими на столі

Домашні солоні помідори: будете закривати по 50 банок щороку — розлітаються першими на столі

Домашні солоні помідори: рецепт / © Фото з відкритих джерел

Насичений аромат, ніжна кислинка та делікатна пікантна солоність роблять цю закуску ідеальним акцентом для будь-якої страви. Ми поділимося перевіреним рецептом, який варто спробувати!

Інгредієнти

стиглі помідори
2-3 кг
зубчики часнику
5-6 шт.
листя хрону
2-3 шт.
пучок кропу
2-3 шт.
лавровий лист
4-5 шт.
чорний перець (горошком)
15 шт.
вода
2 л
сіль
120 г

Процес приготування:

  1. Ретельно промийте їх і обсушіть. Великі помідори можна проколоти зубочисткою, щоб спеції і розсіл проникли глибше та рівномірніше.

  2. Часник очистіть і розріжте на часточки. Помийте кріп та листя хрону. За бажанням можна додати інші ароматні інгредієнти: листя смородини, гірчичні зерна або гострий перець для пікантного смаку.

  3. На дно чистої банки покладіть частину кропу, хрону, часнику, лавровий лист та перець горошком. Потім щільно укладіть шар помідорів, зверху знову додайте прянощі. Повторюйте шари, поки банка не буде заповнена.

  4. Закип’ятіть воду і розчиніть у ній сіль (50–60 г на літр). Трохи остуджений розсіл повинен бути теплим, але не гарячим, щоб зберегти корисні бактерії для бродіння.

  5. Залийте помідори підготовленим розсолом так, щоб вони були повністю покриті рідиною. За потреби прикрийте плоди чистою тарілкою або гнітом, щоб вони не спливали.

  6. Залиште банки за кімнатної температури на 5–10 днів. Уже через кілька днів з’являться характерні бульбашки та аромат — це природний процес бродіння. Коли смак досягне бажаного рівня, перемістіть консервацію у прохолодне місце або холодильник для зберігання.

Смачного!

Військовий Петро Конопля / © Instagram

Читати публікацію повністю →

Давид Алоян / © ТСН

Читати публікацію повністю →

Наслідки ракетної атаки на Сумщині / © ДСНС

Читати публікацію повністю →

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader