/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8928269040957dda4a4e4fced6bf18d2.png)
Соковитий шніцель з баклажанів: готуємо сезонний обід за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського
Баклажани можуть бути не лише закускою, а й головною стравою.Як приготувати соковитий шніцель з баклажанів, розповів шеф-кухар Володимир Ярославський в Instagram."Хрусткий, соковитий баклажан - вийшло смачно навіть без мʼяса", - каже Ярославський.На 1 людину беремо 1 баклажан:Баклажани 5-6 штПармезан або ваш улюблений твердий сир400 г томатів у власному соку1 цибулина3 зубчики часникуДодатково можна посікти свіжих томатів або додати чері.Базилік, материнка, чебрець200 г борошна75 г кукурудзяного крохмалюСпеції: паприка, коріандр, сушений часник, чорний перець, сільНесолодкі кукурудзяні пластівці або панірувальні сухаріОбираю молоді баклажани, проколюю їх виделкою і запікаю в духовці при 250 °С 20–25 хв до м'якості. Накриваю плівкою чи фольгою й охолоджую.Очищаю баклажани від шкірки, трішки розминаю виделкою - просто щоб вийшов плаский "стейк". Підсолюю.Борошно змішую з крохмалем, додаю спецій по пів чайної ложки, свіжомелений перець, сіль, посічені свіжі трави (можна й сушені, але варто трохи подрібнити).У борошняну суміш додаю води, щоб тісто було як на млинці. Пластівці подрібнюю й викладаю в окрему ємність. Готую олію для смаження.Баклажан обережно занурюю у кляр з обох боків, потім у пластівці, струшую зайве й смажу на середньому вогні з обох боків.У пательні окремо готую соус зі свіжих томатів: дрібно ріжу цибулю, обсмажую, додаю часник і свіжі трави, томати у власному соку та ще трохи свіжих січених. Тушкую на повільному вогні 10-12 хв, щоб пішла зайва кислота і вони стали солодкими і по консистенції як соус.На тарілку викладаю теплий соус, натираю на нього пармезан, зверху кладу гарячі шніцелі й ще раз притрушую пармезаном.

