Концентроване задоволення без турбот: універсальний рецепт компоту на зиму без стерилізації
Концентроване задоволення без турбот: універсальний рецепт компоту на зиму без стерилізації

Концентроване задоволення без турбот: універсальний рецепт компоту на зиму без стерилізації

Компот – це завжди особливий смак та ностальгія за дитинством. Не треба навіть довго працювати, щоб насолодитися концентрованим смаком улюблених ягід, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

Як закрити компот без стерилізації?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: залежно від розміру банки

Інгредієнти:
– 2 кілограми ягід;
– 1,25 літра води;
– 500 грамів цукру.

Приготування:

  1. Підготуйте банки, кришки та ягоди. Закип’ятіть воду.
  2. Складіть ягоди в теплу банку й залийте окропом. Залиште настоюватися 15 хвилин.
  3. Потім злийте воду назад у каструлю, використовуючи кришку або спеціальну насадку з отворами.
  4. Додайте цукор, добре перемішайте та прокип’ятіть сироп 2 – 3 хвилини після закипання.
  5. Залийте гарячим сиропом ягоди, щільно закатайте банки, закутайте й залиште до повного охолодження.

А ще вам сподобається рецепт смачного, але менш концентрованого компоту з ютуб-каналу "Галочка-кулінарочка".

Як зварити ягідний компот?

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти:
– 1/4 банки ягід;
– 1 стакан цукру;
– 1/4 чайної ложки лимонної кислоти;
– окріп;
– мʼята.

Приготування:

  1. Банки стерилізуємо. Засипаємо ягоди.
  2. Засипаємо цукор, додаємо миті листочки мʼяти.
  3. Додаємо лимонну кислоту.
  4. Заливаємо окропом.
  5. Швидко закатуємо, перевертаємо банки та закутуємо до охолодження.

Смачного!

Що ще варто спробувати?

  • Квашені яблука – це подарунок від предків, який повинен спробувати кожен.
  • Вони дуже легкі у приготуванні та дозволять насолодитися оригінальним смаком фруктів.
Джерело матеріала
loader
loader