Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа
Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа

Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа

Більше про це у своєму блозі розповіла Melissa Norris, передає 24 Канал.

Куди перенести врожай?

Якщо в будинку є неопалювана кімната або надвірне приміщення з прохолодною температурою, це може стати чудовим місцем для зберігання зимових овочів – гарбузів, картоплі, цибулі, коренеплодів. В ідеалі підійде кімната, де температура стабільно низька, з малою вологістю та гарною вентиляцією.

Що, як і чому?

Як пише UC Agriculture and Natural Resources, більшість коренеплодів і "довгозберігаючих" овочів найкраще витримують температуру близько 0 – 5 градусів з помірною вологістю. Занадто теплі або занадто вологі умови прискорюють псування.

Щоб уникнути скупчення вологи й цвілі, овочі краще зберігати в ящиках з отворами або на решітках.

Довго не можете обрати потрібний товар? Плутаєтесь в характеристиках та не знаєте, який варіант найкращий? Це більше не проблема, адже на Rozetka є відгуки від інших покупців, які допоможуть зорієнтуватись. Сайт та застосунок постійно оновлюють, щоб там було ще більше послуг, а користуватись ними було ще зручніше.

Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа - Фото 1Де найкраще зберігати овочі / Фото Africa Images

Де найкраще зберігати картоплю?

  • Ідеальна температура для зберігання картоплі становить від 4 до 10 градусів, уникати варто холодильника, оскільки це може погіршити її смак.

  • Картоплю слід зберігати у темному, сухому та добре вентильованому місці, використовуючи паперові мішки або картонні коробки.

Источник материала
loader
loader