/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fee246953ca8a5423baf767120acee701.jpg)
Не втратить ні смаку, ні кольору: як таки правильно варити буряк
Зварити буряк – доволі просте завдання, однак коли йдеться про збереження кольору та смаку, то далеко не всім вдається досягнути бажаного результату. Що треба знати, аби цій справі бути майстром – розповідає 24 Канал з посиланням на The full helping.
Як зварити буряк без втрати кольору?
Увесь секрет полягає у правильній підготовці. Буряк треба ретельно вимити та відрізати гичку, стебла залишаємо на 1 – 2 сантиметри. Хвостики та корінці відрізати категорично не можна. Саме ця помилка зазвичай приводить до втрати кольору, який "втікає" через надрізи.
Потім буряк треба залити холодною водою, щоб рідина покривала його на 3 – 4 сантиметри. Важливо додати трішки кислоти: на кожні 2 літри води столову ложку оцту або сік половини лимона. Кислота запобігає руйнуванню пігменту бетаніна – саме він відповідає за насичений колір буряка. Тепер залишилося зварити овоч до готовності, а потім залити холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
Чи треба чистити буряк перед варінням або запіканням?
У жодному разі! Шкірка – це природний барʼєр, який втримує колір та корисні елементи всередині коренеплоду. Саме тому досвідчені господині лише миють його перед приготуванням, але не чистять, інформує Self Magazine.
Яку кулінарну помилку роблять усі?
Приготування кави – це щоденний процес, який ми зазвичай повторюємо неправильно.
Крутий кипʼяток насправді є ворогом кави, адже знищує ефірні олії в напої.
