Бульйони можуть бути не такими корисними, як вважається
Бульйони можуть бути не такими корисними, як вважається

Бульйони можуть бути не такими корисними, як вважається

Бульйони здавна вважаються корисною їжею завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів та здатності швидко відновлювати сили. Однак медичні й кулінарні експерти попереджають: при неправильному виборі інгредієнтів така страва може становити загрозу для здоров’я.

Особливо популярним є курячий бульйон. Проте, як зазначає чеська кухарка Магда Гесслер, куряче м’ясо сьогодні часто є джерелом гормонів і антибіотиків. Більшість птахів вирощуються на промислових фермах, де їм дають стимулятори росту, а умови утримання залишають бажати кращого.

Фахівці радять уважно ставитися до вибору м’яса, з якого вариться бульйон. Краще обирати м’ясо перевіреного походження або надавати перевагу червоному м’ясу. Такий бульйон можна використовувати не лише як першу страву, а й як основу для приготування других страв. Окрему увагу варто звернути на те, які частини тварини використовуються. Наприклад, голова, шия або субпродукти можуть містити патогени, залишки ліків, токсини чи паразитів. Легені можуть викликати нудоту, а печінку не радять вагітним жінкам через високий вміст холестерину та потенційних бактерій.

Також експерти звертають увагу на те, що з кісток у бульйон може потрапляти невелика кількість важких металів. Проте у разі помірного споживання це не становить серйозної загрози. Важливо лише використовувати кістки належної якості, бажано з тварин, вирощених без стимуляторів та антибіотиків.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
loader
loader