Головне – смак та безпека: чи треба варити лисички перед приготуванням
Головне – смак та безпека: чи треба варити лисички перед приготуванням

Головне – смак та безпека: чи треба варити лисички перед приготуванням

Додаток до гарніру, інгредієнт для салату чи оригінальна закуска – лисички будуть доречними завжди й усюди. Чи треба їх відварювати перед приготуванням – розповідає 24 Канал з посиланням на "Буду готувати".

Чи треба варити лисички?

Правильним рішенням буде дотримуватися простого правила: лісові гриби завжди краще проварити. Так ви точно позбудетеся усіх шкідливих речовин, які могли накопичитися у грибах.

А ще варіння усуне гіркоту, яка навряд чи пасуватиме вашим стравам. Варити лисички потрібно лише 5 – 7 хвилин у добре підсоленій воді, не забуваючи знімати пінку. Промиваємо холодною водою – і чудовий інгредієнт вже готовий до приготування!

Найпростіше буде посмажити гриби, що ми пропонуємо зробити за рецептом порталу Cookpad.

Як посмажити лисички?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 3

Інгредієнти:
– літрова банка свіжих лисичок;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 невеличка морква;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Очистіть лисички від сміття та промийте їх під проточною водою. Потім відваріть гриби у підсоленій воді приблизно 10 хвилин.
  2. Кріп дрібно наріжте, а моркву натріть на дрібній тертці. Розтопіть на сковороді вершкове масло разом із невеликою кількістю оливкової олії.
  3. Додайте моркву й тушкуйте близько 5 хвилин.
  4. Потім викладіть відварені лисички, посоліть, поперчіть і готуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.
  5. Наприкінці додайте подрібнений кріп і перемішайте.
  6. Подавайте страву гарячою з картоплею, м'ясом чи свіжими овочами.

Смачного!

Що ще смачного приготувати?

  • Вам можуть сподобатися смажені баклажани, які смакують як гриби.

  • А ще варто спробувати ароматний осінній суп з білими грибами.

Источник материала
loader
loader