Мʼясо – не єдина опція: смажимо хека на сковороді, щоб не розвалювався і мав хрустку скоринку
Мʼясо – не єдина опція: смажимо хека на сковороді, щоб не розвалювався і мав хрустку скоринку

Мʼясо – не єдина опція: смажимо хека на сковороді, щоб не розвалювався і мав хрустку скоринку

Хек продається у замороженому вигляді, тож важливо правильно його підготувати, інакше риба просто розлізеться. Спершу хека треба поставити у холодильник, і лише потім – виставляти на кімнатну температуру. А потім залишається лише посмажити рибку, що 24 Канал пропонує зробити за рецептом Cookpad.

Як смачно посмажити хека?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 хеки;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 столова ложка гірчиці з медом і корицею;
– 1 столова ложка кунжуту;
– борошно для панірування;
– олія для смаження.

Приготування:

  1. Рибу ретельно очистіть від луски, плавників і чорної плівки.
  2. Промийте хек під проточною водою та наріжте порційними шматочками завширшки приблизно 1,5 – 2 сантиметри.
  3. Додайте до риби сіль, лимонний сік, гірчицю та дрібку кориці.
  4. Всипте кунжут і добре перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.
  5. Залиште рибу маринуватися на 30 – 60 хвилин.
  6. Кожен шматочок обваляйте в пшеничному борошні.
  7. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте хек з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

А ще вам може сподобатися смажений хек з цибулею з TikTok cook_with_alina_.

Що цікавого можна приготувати?

  • Якщо не хочеться додавати собі турбот, то можна посмажити баклажани з часником.

  • Колись це була популярна закуска, яку подавали лише на свята.

Источник материала
loader
loader