Не готуйте ці 5 продуктів у мультиварці: викинете у смітник
Не готуйте ці 5 продуктів у мультиварці: викинете у смітник

Не готуйте ці 5 продуктів у мультиварці: викинете у смітник

Більшість з описаних нижче продуктів ми використовуємо для приготування, але от британська організація із захисту прав споживачів зазначила, що їх краще не варити у мультиварці, пише 24 Канал з посиланням на Which.

Що не можна готувати у мультиварці?

Макарони у мультиварці мають всі шанси перетворитися на клейку кашу. Вони сильно переварюються, тому краще їх приготувати на плиті.

Заощаджуйте час та гроші з онлайн-шопінгом на Промі. Тут знайдеться техніка на будь-який запит: від iPhone 16 до караоке-системи чи проєктора. До того ж на Prom є безкоштовна доставка з підпискою Smart.

Рис може залишитися у мультиварці недовареним, тому потрібно наливати набагато більше води, ніж у каструлю.

Ніжні овочі, до яких входить броколі, цвітна капуста, спаржа та кабачки при повільній варці просто перетворяться на пюре. Переварені броколі та цвітна капуста вийдуть несмачними.

Не готуйте ці 5 продуктів у мультиварці: викинете у смітник - Фото 1
Ніжні овочі не варто готувати в мультиварці / Фото Pexels

Сушену квасолю перед приготуванням потрібно прокип’ятити 10 хвилин, інакше вона може бути токсичною. Краще для страв використовувати консервовану квасолю.

Куряча грудка у мультиварці стає сухою й не такою смачною, як смажена чи запечена. Для приготування у такому девайсі краще вибирати жирний шматок яловичини чи свинну лопатку.

Дехто кидає у мультиварку продукти з морозилки, але це категорично не можна робити. Поки м’ясо повільно нагрівається, то перебуває у температурній зоні ризику, в якій активно розмножуються такі бактерії як сальмонела та стафілокок. При подальшому готуванні вони загинуть, але виділені токсини можуть залишитися в їжі.

До слова, є один секрет правильного приготування риби, пише Martha Stewart. Щоб риба не прилипала до пательні, треба висушити шкірку й добре розігріти сковорідку. Рибу потрібно смажити шкіркою вниз, притиснувши її лопаткою на 30 секунд, а при необхідності додатково запекти у духовці для отримання хрусткої скоринки.

Як помити гриби, щоб вони не потемніли?

  • Кухар рекомендує замочити гриби в холодній воді, перемішати, а потім зливати воду, щоб видалити пил і пісок.

  • Використовуйте пшеничне борошно, посипаючи його на гриби, щоб воно вбирало залишки бруду, а потім дайте грибам обсохнути на рушнику.

Источник материала
loader
loader