/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F020a42604cea314c5e0d51017037dcbb.jpg)
Чому тісто не вийшло: 3 помилки, які часто допускають
Під час приготування тіста важливо звертати увагу на ключові нюанси, які мають великий вплив на кінцевий результат. Які найчастіші помилки у цьому процесі – розповідає 24 Канал з посиланням на The Fresh Loaf.
Які є поширені помилки при приготуванні тіста?
- Несвіжі або неякісні дріжджі
Одна з найпоширеніших помилок, на яку часто не зважають. Існує переконання, що дріжджі в холодильнику можуть лежати, скільки заманеться, а будуть діяти так само. Однак це зовсім не так: якщо використати старі дріжджі, то тісто просто не підніметься.
![]()
Через старі дріжджі тісто може не піднятися / Фото Pixabay
- Занадто гаряча рідина
В цьому випадку бажання зробити все якнайкраще може зіграти на шкоду. Логіка ніби зрозуміла – чим гарячіша вода або молоко, тим краще підніметься тісто. Але якщо температура значно перевищує кімнатну – дріжджі просто помруть.
- Неправильне замішування
Отут час від часу помилки роблять усі. Дехто перестає замішувати тісто як тільки воно стане однорідним та еластичним, інші – навпаки роблять його дуже забитим та тугим. Правильне замішування тіста триває 5 – 10 хвилин, а готове тісто має бути гладким і злегка липким, розповідає портал Good Food.
Як корисні підказки стануть у пригоді?
Зробіть цікаву дешеву намазку – вона точно завжди буде доречною у вашому холодильнику.
А якщо захочеться оселедця, то простіше його не маринувати, а спекти у духовці.

