Чому курка вийшла без хрусткої шкірки: є кілька типових помилок
Чому курка вийшла без хрусткої шкірки: є кілька типових помилок

Чому курка вийшла без хрусткої шкірки: є кілька типових помилок

Курячі стегна, гомілки чи крильця – чудова страва, яка може бути закускою або доповненням до улюбленого гарніру. Це швидко, смачно та просто, пише 24 Каналз посиланням на fajne gotowanie.

Яких типових помилок варто уникати?

Курятина – ніжне та делікатне м’ясо, тому слід бути обережним зі спеціями. Сіль може витягнути вологу з м’яса, що негативно вплине на його соковитість. Не проколюйте м’ясо занадто часто – кожен прокол призведе до витікання соку, через що курка стане сухою.

Як приготувати хрустку куркуПросто чудова страва / Фото unsplash

Не накривайте м’ясо фольгою або кришкою під час запікання. Це завадить шкірі стати рум’яною та хрусткою.

Стегна потрібно піддавати дії гарячого повітря, щоб шкірка належним чином підрум’янилась. Збільште температуру або використовуйте функцію гриля в останні хвилини запікання – поверхня буде неймовірно хрусткою.

У чому секрет соковитої курятини?

Курятина також може пересохнути, якщо покласти її у холодну духовку, навіть найкращі спеції не врятують страву, пише The Kitchn. Водночас занадто висока температура може позбавити стегна їхньої соковитості.

Оптимальна температура для запікання курячих стегон становить 180 – 200 градусів із верхнім та нижнім нагріванням, без конвекції.

Які ще секрети стануть у пригоді?

  • Зазвичай ми неправильно заварюємо чай, що негативно впливає на його смак.

  • А якщо хочете приготувати ідеальні сирники, то борошно варто замінити на цей інгредієнт.

Источник материала
loader
loader