/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F9aafa999ed1aa07744807fad8e79e5f0.png)
Ті самі імбирні пряники, від яких у квартирі пахне Різдвом та чаклунством, рецепт
Якщо ви думаєте, що ідеальні пряники це міф, цей рецепт зруйнує всі ваші уявлення.
Святковий аромат кориці, імбиру та меду наповнює кухню духом Різдва та Нового року, а тісто виходить таким ніжним, що буквально тане у роті.
Інгредієнти:
- Цукор — 100 г
- Мед — 150 г
- Кориця – 1 ч.л.
- Імбир – 1 ч.л.
- Какао — 2 ч. л.
- Сода - 1,5 ч. л.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 300 г
Приготування:
-
У невеликій каструлі на повільному вогні розтоплюємо цукор з медом до блискучої карамельної маси.
-
Додаємо корицю, імбир, какао та соду. Все ретельно перемішуємо, доводимо до однорідності, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
-
У остиглу суміш вмішуємо яйце і половину борошна.
Імбирні пряники, кадр з відео -
Решту борошна присипаємо на робочу поверхню, викладаємо масу і акуратно замішуємо м'яке, еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на годину.
-
Розкочуємо тісто в пласт завтовшки близько 5 мм і вирізаємо пряники будь-якими формами - від класичних сердець до кумедних новорічних фігурок.
-
Викладаємо на лист, застелений пергаментом, і випікаємо при 180°C близько 20 хвилин.
Порада: дайте пряникам повністю охолонути, перш ніж прикрашати глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Тоді вони збережуть свій ідеальний, трохи хрумкий край і м'яку серцевину.
Раніше ми повідомляли про магічний рецепт гарячого шоколаду: зілля, яке перетворює будь-яку зиму на казку.

