В 90-х це був найсмачніший десерт: як легко приготувати тістечка "Картопелька"
В 90-х це був найсмачніший десерт: як легко приготувати тістечка "Картопелька"

В 90-х це був найсмачніший десерт: як легко приготувати тістечка "Картопелька"

Тістечка "Картопелька" будуть доречними як на святковому столі, так і на затишному родинному бенкеті. Прості інгредієнти, мінімум зусиль – і на вашому столі шедевр, розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok alin_withkichen.

Як приготувати тістечка "Картопелька"?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
шоколадний бісквіт:
– 6 яєць;
– 180 грамів цукру;
– 100 грамів борошна;
– 50 грамів какао;
– дрібка солі;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
крем:
– 250 грамів густої жирної сметани;
– 200 грамів маскарпоне;
– 120 грамів цукру.

Готуємо легендарні тістечка з 90-х: відео

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром та сіллю до густої піни.
  2. Сухі інгредієнти змішуємо та поволі всипаємо до яєчної маси.
  3. Випікаємо 30 – 40 хвилин при 175 градусах.
  4. Всі інгредієнти для крему змішуємо та збиваємо до стану густої маси.
  5. Бісквітний корж повністю охолоджуємо та подрібнюємо у крихту. Частину відкладаємо для посипки, решту змішуємо з кремом.
  6. Перемішуємо, формуємо кульки і обвалюємо в крихті.Ставимо у холодильник на кілька годин.

Як збивати сметану?

Чим жирніша сметана – тим кращим буде ваш крем. Тому найкраще збивати продукт жирністю 25 – 30%, радить Ania Starmach.

А ще сметана повинна бути дуже холодною, тому її потрібно поставити у холодильник заздалегідь. В ідеалі – на 4 – 6 годин.

Які смаколики приготувати для близьких?

  • Вафельний торт – це завжди особливий вияв турботи.

  • А ще вам стане у пригоді рецепт святкової риби, яка вийде вкрай смачною після простого запікання.

Источник материала
loader
loader