/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbf904028a8e3d1711b9a62f21d7a7b16.jpg)
Не вберуть ані грама олії: який секрет приготування пампухів треба знати кожній господині
З тістом на пампухи впорається навіть дитина, але головні проблеми виникають на етапі смаженні – це зайва олія та тріскання. Як їх уникати – розповідає 24 Канал з посиланням на "Сімʼя і дім".
Як зробити пампухи, які не вбиратимуть олію?
Перше правило: на кілограм борошна потрібно додавати в тісто ложку алкоголю. Підійде коньяк або навіть звичайна горілка. Алкоголь створить захисний барʼєр та випарується у ході приготування.
Ще один секрет: додавання олії в тісто. Правило "клин клином вибиває" у цьому випадку працює просто чудово.
![]()
Ідеальний різдвяний смаколик / Скриншот з відео "Смаколики Юлії"
І не забудьте добре розігріти олію: це ще одна гарантія того, що ваші пампухи не вийдуть масними.
Як смажити пампухи, щоб не тріскалися?
Спершу налийте достатньо олії – пампухи повинні вільно плавати. Смажте пампухи спочатку тим боком, який лежав на дошці, радить "Високий замок".
Також не давайте пампухам переростати – так виникає ризик, що начинка витече ледь не при першому контакті з олією. Вони повинні бути пишними, але тримати форму.
Що готувати на свята?
Канапки з авокадо смакуватимуть краще за ікру.
А ще варто приготувати вафельний торт, який занурить всіх у яскраві спогади дитинства.

