/https%3A%2F%2Fstatic2.gazeta.ua%2Fimg2%2Fcache%2Fpreview%2F942%2F942133_w_800.jpg%3Fv%3D0)
Гуцульська овеча бриндзя стала першим герграфічним українським продуктом-брендом
В Україні зареєстрували перший товар, який має позначку географічного зазначення - гуцульську овечу бриндзю"Гуцульська овеча бриндзя" - це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС, пише портал агропромислового комплексу України.
Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 ст.
Свідоцтво закріплює назву продукту, який виробляють на конкретній території.
Такими зазначеннями є, наприклад, коньяк, шампанське, сир фета тощо.
В Україні, окрім бриндзі, такими можуть стати також мелітопольські черешні.Соєвий сир тофу є незамінним для вегетаріанців.
Він поповнює запаси амінокислот, заліза, кальцію та інших мікроелементів.
Ті покращують роботу серцево-судинної і нервової системи.
Зміцнюють імунітет та знижують ризик виникнення каменів у жовчному міхурі.
Головна відмінність тофу від інших сирів у тому, що його білок легко засвоюється.
Він не містить тваринного жиру, який є джерелом поганого холестерину.

