Гуцульська овеча бриндзя стала першим герграфічним українським продуктом-брендом
Гуцульська овеча бриндзя стала першим герграфічним українським продуктом-брендом

Гуцульська овеча бриндзя стала першим герграфічним українським продуктом-брендом

В Україні зареєстрували перший товар, який має позначку географічного зазначення - гуцульську овечу бриндзю"Гуцульська овеча бриндзя" - це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС, пише портал агропромислового комплексу України.

Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 ст.

Свідоцтво закріплює назву продукту, який виробляють на конкретній території.

Такими зазначеннями є, наприклад, коньяк, шампанське, сир фета тощо.

В Україні, окрім бриндзі, такими можуть стати також мелітопольські черешні.Соєвий сир тофу є незамінним для вегетаріанців.

Він поповнює запаси амінокислот, заліза, кальцію та інших мікроелементів.

Ті покращують роботу серцево-судинної і нервової системи.

Зміцнюють імунітет та знижують ризик виникнення каменів у жовчному міхурі.

Головна відмінність тофу від інших сирів у тому, що його білок легко засвоюється.

Він не містить тваринного жиру, який є джерелом поганого холестерину.

Джерело матеріала
loader
loader