Єрмак заявив, що сподівається на проведення виборів в ОРДЛО у жовтні
Єрмак заявив, що сподівається на проведення виборів в ОРДЛО у жовтні

Єрмак заявив, що сподівається на проведення виборів в ОРДЛО у жовтні

Помічник президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю You.

Tube-каналу KRYM заявив про те, що сподівається під час наступної зустрічі у нормандському форматі прийти з новим пакетом домовленостей, який передбачатиме серед іншого і проведення місцевих вибори на всій території України, включно з ОРДЛО у жовтні.

За словами Єрмака, наступна зустріч лідерів нормандського формату відбудеться вже за три місяці.

"Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори, за українським законом, відбулися на всій території України (включно з ОРДЛО – Ред.) у кінці жовтня", - заявив він.

Помічник Володимира Зеленського додав, що питання контролю за кордоном - відкрите, але вибори за українським законодавством неможливо проводити на тих територіях, де перебувають незаконні іноземні збройні формування, і якщо кордон не підконтрольний українській владі.

"У мене, як і у всіх, багато питань до Мінських угод, але це єдиний документ, який сьогодні узгоджений, підписаний, і там дійсно є положення, згідно з якими кордон передається після виборів.

Президент Зеленський сказав в Парижі, що ми не можемо з цим погодитися, тому що це суперечить українському законодавству", - уточнив Єрмак.

Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву.

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало".

Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням.

Джерело матеріала
loader
loader