Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку: відповідь лікаря
Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку: відповідь лікаря

Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку: відповідь лікаря

Про їжу для мозку розповіла невролог-психотерапевт Людмила Підкуймуха.

Багато триптофану міститься в бананах та у хлібі грубого помолу.

Але для того, щоб вуглеводи, які містяться у складі хліба запустили процес вироблення триптофану, їсти його потрібно до початку приймання їжі багатої білками (сир, м'ясо), інакше інші амінокислоти не дозволять триптофану потрапити в головний мозок.

Для синтезу серотоніну також потрібен вітамін В6, а він у нас в значній кількості є в зернах злаків і молюсках.

Відчуття задоволення від чогось дає нам дофамін.

Фолієва кислота, потрібна для синтезу дофаміну, міститься в достатній кількості в броколі, телячій печінці.

Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку: відповідь лікаря - Фото 1

Салат, шпинат, капуста, паприка багаті таким "опіатом" як цитофін, який теж володіє властивістю покращувати настрій.

В молоці є морфіноподібна речовина казоморфін, а в шоколаді – андамін, речовина, яка викликає таку ж збуджувальну дію як гашиш.

М'ясо курки, індички й тунця містить багато амінокислоти тирозину.

Тирозин сприяє підвищенню енергії та швидкості реакцій в мозку, підвищуючи рівень допаміну і норадреналіну.

Ще одна речовина, яка підвищує настрій – капсаїцин.

Він міститься в гострому перці.

Саме він надає гостроти перчині.

У відповідь на печіння, яке стимулює нервові закінчення в ротовій порожнині, мозок виділяє ендорфіни – речовини, які покращують настрій).

Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку: відповідь лікаря - Фото 2

При стресах організм також потребує адаптогенів – речовин, що підвищують здатність адаптивних систем.

Це зелений чай, женьшень, комбучі, лимонник.

Підбирайте для своєї нервової системи правильну їжу.

Теги за темою
Здоров'я Здорове життя Анастасія Лукашевська
Джерело матеріала
loader
loader