У "Слузі народу" опублікували питання, які розглянуть на позачерговому засіданні Ради
У "Слузі народу" опублікували питання, які розглянуть на позачерговому засіданні Ради

У "Слузі народу" опублікували питання, які розглянуть на позачерговому засіданні Ради

Верховна рада України планує розглянути на позачерговому засіданні 24 квітня низку питань, зокрема розблокувати підписання двох законів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

На порядку денному фігурують проекти постанов:

  • №№1043-П - 1043-П3 "Про скасування результатів голосування Верховної ради від 16.04.2020 року про прийняття в цілому як закону проекту ЗУ "Про внесення змін до регламенту Верховної ради з протидії зловживанням прав народних депутатів під час законодавчої процедури"
  • №2653-П "Про скасування результатів голосування Верховної ради від 16.04.2020 року про прийняття в другому читанні як закону проекту закону про внесення змін до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" (№ 2653 від 20.12.2019)".
  • №3358 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України".

 Окрім цього парламентарі 24 квітня розглянуть законопроєкти:

  • №2769 проект закону про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави);
  • №2372 про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії;
  • №2809 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів;
  • №2656 про внесення змін до ЗУ "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо підстав звільнення директора Національного бюро за корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення;
  • №№3205 - 3205-1 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві;
  • №1182-1-д про внутрішній водний транспорт;
  • №3364 про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання кризи неплатежів на ринку електричної енергії та питання сертифікації оператора системи передачі);
  • №2234 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування.

Нагадаємо, під час позачергового засідання 30 березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт, який унеможливлює повернення виведених з ринку банків колишнім власникам. Передбачається, що власники та колишні власники банків, які були виведені з ринку, можуть претендувати на відшкодування збитків у грошовій формі, якщо їхні інтереси під час виведення були порушені. Водночас грошова компенсація є єдиним можливим способом захисту інтересів таких власників, а можливе визнання судом незаконним рішення про виведення банку з ринку не передбачає скасування такого рішення.

До другого читання депутати подали рекордні 16 тисяч поправок до законопроєкту. 6 тисяч поправок подав виключений зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков. Майже 2 тисячі поправок вніс очільник групи "За майбутнє" Віктор Бондар, майже 1800 поправок подав депутат від "Слуги народу" Дмитро Чорний та ще по 1600 поправок – нардепи від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Дунда.

Відео На позачерговій сесії депутати планують розглянути правки до закону про неповернення банків колишнім власникам

Верховна Рада завтра знову планує зібратись на позачергову сесію. Дистанційне голосування депутати поки що не опанували, тож зберуться не віртуально, а реально - в масках і рукавичках. Покликали навіть "Книгу рекордів України". Рекордні 16 тисяч правок від депутатів назбиралося цього тижня до закону про неповернення банків колишнім власникам.  Більше - у розділі Політика

На позачерговій сесії депутати планують розглянути правки до закону про неповернення банків колишнім власникам
Джерело матеріала
loader
loader