Зеленський провів телефонні перемовини з президентом Польщі: про що говорили
Зеленський провів телефонні перемовини з президентом Польщі: про що говорили

Зеленський провів телефонні перемовини з президентом Польщі: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Повідомляється, що вони говорили про подолання наслідків пандемії коронавірусу для громадян обох держав. Зокрема, обговорювали механізми  виходу з режиму карантину та міжнародній співпраці для подолання таких викликів у майбутньому.

"Знаю про вашу нещодавню ініціативу щодо активізації співпраці європейських держав для ефективного подолання подібних викликів у майбутньому. Україна готова брати активну участь у підготовці та реалізації скоординованих заходів. Між іншим, ваша пропозиція створити європейський механізм медичної безпеки перегукується з нашою ідеєю міжнародного механізму для подолання наслідків коронавірусу", — зазначив Володимир Зеленський.

Зеленський подякував за медичне обладнання, яке Польща надала Україні, а також за фінансову допомогу з боку Європейського Союзу. Своєю чергою, Анджей Дуда високо оцінив внесок української авіації у транспортування медичних товарів для міжнародної боротьби з пандемією.

Також президенти обговорили співпрацю України та Польщі у сфері енергетичної безпеки.

Президент України поінформував польського колегу про ситуацію на Донбасі та щодо виконання домовленостей, досягнутих у рамках Нормандського саміту, який відбувся торік у Парижі. Анджей Дуда запевнив, що Польща дотримується чіткої позиції щодо підтримки відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Володимир Зеленський побажав Анджею Дуді успіхів у організації виборів у Польщі, перший тур яких призначений на 10 травня.

Напередодні повідомлялося, що голова Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Польщі та президент Європейської Ради Дональд Туск закликав поляків не брати участь у президентських виборах, запланованих у країні на 10 травня.

Джерело матеріала
loader
loader