Надбавки медикам та спалах коронавірусу в інтернаті: Зеленський провів нараду з урядовцями
Надбавки медикам та спалах коронавірусу в інтернаті: Зеленський провів нараду з урядовцями

Надбавки медикам та спалах коронавірусу в інтернаті: Зеленський провів нараду з урядовцями

Президент України Володимир Зеленський 16 травня провів нараду щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусу та подолання її наслідків, на якій йшла мова про надбавки медикам та про Дарницький будинок-інтернат для дівчат у Києві, де напередодні виявили спалах COVID-19.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

Зазначається, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов на нараді під головуванням Зеленського повідомив, що чотирнадцять регіонів уже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19. При цьому на Миколаївщині не фіксували жодного хворого на COVID-19 у березні, а Чернівецька область, де поширення недуги було найбільшим, потребуватиме дофінансування. За словами міністра, інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня.

"Радий, що процес рухається. Вже одержав позитивні відгуки медиків, котрі отримали надбавки. Цей процес іде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету Міністрів і місцевої влади. На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень", – наголосив Володимир Зеленський.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для пришвидшення процесу.

Також зазначається, що глава держави поцікавився ситуацією зі спалахом хвороби у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві. Володимиру Зеленському повідомили, що там було миттєво вжито необхідних заходів для догляду за хворими та недопущення поширення інфекції. Зокрема, перебіг хвороби у більшості безсимптомний, однак у закладі забезпечено медичний нагляд і умови для обсервації.

Нагадаємо, новим вогнищем коронавірусу у Києві став Дарницький будинок інтернат для дівчат. Там за добу інфекцію виявили у 81 людини - серед них 53 вихованки віком від 7 до 35 років.

Відео Спалах коронавірусу в столичному інтернаті для дівчат – шпиталізовано 3 людей

Там виявили вісім десятків хворих. Про це на терміновому брифінгу повідомив очільник Києва. Вірус у Дарницький будинок-інтернат занесла молодша медсестра, від неї заразилися півсотні вихованок та три десятки персоналу інтернату. Шпиталізовані троє людей, персонал відправили на самоізоляцію, а будинок-інтернат закрили на карантин. Повні випуски дивіться на 1+1 video  

Спалах коронавірусу в столичному інтернаті для дівчат – шпиталізовано 3 людей
Джерело матеріала
loader
loader