З України до Грузії літаком: коли країни відновлять авіасполучення
З України до Грузії літаком: коли країни відновлять авіасполучення

З України до Грузії літаком: коли країни відновлять авіасполучення

Україна та Грузія відновлять пасажирське авіасполучення, як тільки це буде можливо. Раніше грузинський уряд повідомив, що країна відновить міжнародні польоти з 1 липня 2020 року.

Українські компанії готові літати до Грузії

Відновлення пасажирського авіасполучення обговорили у телефонній розмові міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністерка економіки і сталого розвитку Грузії Натела Турнава, інформує пресслужба Мінінфраструктури.

Турнава повідомила, що Грузія сподівається здійснювати регулярні авіарейси з 1 липня 2020 року. Українська сторона готова скоординувати дії, аби теж відкрити кордони у цей час. Українські авіакомпанії уже звернулись до Грузії з проханням відновити польоти.

Країни працюють над безпекою пасажирів під час пандемії

Ще одне питання, яке турбує урядовців під час пандемії – безпечні умови для пасажирів. І Грузія, і Україна працюють над тим, щоб в літаках та на летовищах дотримувались усіх санітарно-епідеміологічних вимог.

Коли відновлять авіаперевезення в Україні

Україна планує відновити авіасполучення з 15 червня 2020 року – разом з іншими країнами Євросоюзу. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Мінінфраструктури раніше оприлюднило триетапний планвідновлення пасажирських перевезень в Україні. Згідно з ним, внутрішні авіаперевезення запускатимуть на першому етапі, а зовнішнє авіасполучення – на третьому. Дати кожного етапу узгоджують з МОЗ.

Теги за темою
Новини України Карантин Транспорт авіація Ірина Пундор
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader