1 гривня за "бандита": мер Черкас подав позов проти Зеленського
1 гривня за "бандита": мер Черкас подав позов проти Зеленського

1 гривня за "бандита": мер Черкас подав позов проти Зеленського

Мер Черкас Анатолій Бондаренко подав позов проти президента Володимира Зеленського. За образу честі і гідності міський голова просить у Зеленського відшкодувати йому одну гривню.

Позов розглядатиме Печерський райсуд

Позов подали до Печерського райсуду Києва. Про це повідомив адвокат Денис Ципін у фейсбуці.

Ми всі пам'ятаємо, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський назвав Бондаренка "бандитом". Ось відповідь. Побачимось із президентом України в суді,
– наголосив Ципін.

Дивіться відео, як подавали позов проти Бондаренка:

Що відомо про історію з "бандитом" із Черкас

Під час пресконференції 20 травня президент Зеленський повідомив, що не знає, як спілкуватись з мером Черкас. Адже проти Бондаренка відкрито вже більше десятка кримінальних проваджень. Глава держави зазначив, що з такими бандитами не сяде за один стіл. Сам мер Черкас одразу відповів, що усі справи проти нього – політичні.

Коротко про скандал з Бондаренком

  • Мер міста дозволив достроково пом'якшити карантин з 1 травня. А саме відновити роботу частини непродовольчих магазинів, майстерень, перукарень, ринків, парків та навіть літніх майданчиків ресторанів.
  • Водночас загалом по Україні карантин дозволили послабити лише з 12 травня.
  • Поліціявідкрила кримінальну справу, а Володимир Зеленський та Арсен Аваков пригрозили міському голові Черкас юридичними наслідками.
  • Голова МОЗ Максим Степанов приїхав до обласного центру. Він заявив, що категорично не підтримує відповідне рішення місцевої влади.
  • ​Наразі проти міського голови Черкас Анатолія Бондаренка відкрили близько 20 кримінальних проваджень. Сам мер заявив, що йому ще не висунули жодної підозри.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики Президент України Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader