5 цікавих хитрощів, щоб змусити свою дитину їсти фрукти та овочі
5 цікавих хитрощів, щоб змусити свою дитину їсти фрукти та овочі

5 цікавих хитрощів, щоб змусити свою дитину їсти фрукти та овочі

Не всі діти люблять їсти овочі та фрукти, тому батьки витрачають безліч часу та сил, щоб переконати малечу харчуватися корисно. А насправді, це можна зробити набагато легше за допомогою кількох хитрощів. Ми підготували кілька порад, які допоможуть швидко зацікавити дитину у здоровій їжі.

На сьогодні існує величезний асортимент смачних фруктів та овочів, які дуже корисні для кожної людини. Тому привчайте малечу з дитинства до здорових продуктів, необхідних організму, пише видання Mirror.

Нижче ми підготували п’ять чудових хитрощів, які допоможуть батькам за короткий термін привчити дітей їсти фрукти та овочі.

5 хитрощів, щоб змусити свою дитину їсти фрукти та овочі

  • Додайте трохи вершкового масла

Фахівці запевняють, що майже всі страви мають кращий смак, якщо до них додати масла. Зокрема, і до овочів, адже деякі з них – гіркі. Тож, саме вершкове масло допоможе вашим овочам стати смачнішими і діти з радістю ласуватимуть ними.

До того ж, масло насправді є хорошим джерелом вітамінів A, E та D3, які важливі для росту дітей.

  • Подавайте сезонні фрукти й овочі

Фермер Маріон Реган каже, що варто їсти сезонні фрукти та овочі, адже вони більш екологічні та смачніші. "Сезонна їжа – це якісна їжа, яка має чарівний аромату, свіжість, текстуру, солодкість, а також зазвичай сезонні продукти дешевше коштують", – додає експерт.

Давайте дітям сезонні фрукти
Давайте дітям сезонні фрукти та овочі / Фото fenix

Тож, оберіть сезонні продукти та пошукайте в інтернеті простий рецепт страви з овочів, який сподобається малечі. І не забудьте, що діти люблять все яскраве.

  • Подавайте овочі як швидкий перекус

Зазвичай, люди найбільше хочуть їсти в той момент, коли нарешті прийшли за стіл обідати і чекають свою їжу. Тому тут теж підійде крута хитрість – поставте в цей час на стіл корисні овочі (до прикладу, нарізані моркву, яблуко чи солодкий перець). Діти зможуть поласувати ними, поки чекають основну страву.

  • Скажіть дітям, звідки беруться фрукти та овочі

Зробіть обід цікавим, показуючи дітям на карті, де виростили овочі з їхньої тарілки. Так, ви можете називати країни, звідки до України завозять певний продукт або місцеву ферму, де вирощують овочі та фрукти. Малечі це буде дуже цікаво.

  • Спробуйте зробити коктейль чи смузі з фруктів та овочів

Нещодавнє американське дослідження показало, що діти у віці від трьох до п'яти років можуть їсти майже вдвічі більше овочів та фруктів, якщо їх подавати у вигляді пюре чи смузі.

Так, ви можете зробити для малечі смачне та корисне фруктове смузі, додавши до фруктів молока або морозива. Або зробіть з овочів соус, який можна додати до спагетті, сосисок тощо. Так, ваші діти навіть не підозрюватимуть, що їдять овочі.

Як ще можна подати дітям овочі та фрукти:

  • Овочева чи фруктова тарілка;
  • Свіжі, нарізані паличками;
  • Смузі або коктейль;
  • Запечені;
  • В омлеті чи супі;
  • Овочеві чипси.
Теги за темою
Діти Здоров'я Психологія Сімʼя Марія Бондар
Джерело матеріала
loader
loader