Юрія Вітренка виключили з наглядової ради "Укрнафти"
Юрія Вітренка виключили з наглядової ради "Укрнафти"

Юрія Вітренка виключили з наглядової ради "Укрнафти"

НАК "Нафтогаз України" відкликала Юрія Вітренка з позиції представника акціонера у наглядовій раді ПАТ "Укрнафта" і висунула на цю позицію Миколу Гавриленка, директора з управління нафтовим дивізіоном "Групи Нафтогаз". Про це повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

"Юрій Вітренко доклав зусиль у налагодженні діалогу між акціонерами для оздоровлення "Укрнафти". Ми впевнені, що досвід і кваліфікація Миколи Гавриленка допоможуть якісно врегулювати ті проблемні питання, які залишилися невирішеними, зокрема щодо спірних обсягів газу і накопиченого податкового боргу", - сказав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Також повідомляється, що за подальшу взаємодію "Нафтогазу" з "Укрнафтою" буде відповідати фінансовий директор "Нафтогазу" Петер ван Дрил.

Нагадаємо, згідно з досягнутими у квітні 2019 року домовленостями, "Нафтогаз" придбав у "Укрнафти" 2,06 млрд куб. м газу, видобутого в 2006 році. Оплату має бути здійснено за рахунок компенсації збитків від виконання спеціальних обов'язків. Також повинна бути здійснена передоплата природного газу, який буде видобуто "Укрнафтою" в майбутніх періодах.

Отримані за газ кошти "Укрнафта" направить на погашення податкового боргу та штрафних санкцій.

Теги за темою
Нафтогаз
Джерело матеріала
loader
loader